U 24 sata nacrtali i Smrt

25_11_2013 / 10:17h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Martina Vuković, Željko Šunjić
U 24 sata nacrtali i Smrt

I ove su godine u Info zoni prijelaz sa subote na nedjelju dočekali entuzijasti spremni na testiranje svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti uz 24-satno crtanje stripa. Atmosfera je zbog ogromnog interesa bila usijana od samoga početka...

I ove su godine u Info zoni prijelaz sa subote na nedjelju dočekali entuzijasti spremni na testiranje svojih fizičkih i mentalnih sposobnosti uz 24-satno crtanje stripa. Zajedno s crtačima u Puli, Osijeku i Zagrebu, točno su u podne saznali temu – dan/noć, uz uvjet da se u stripu pojavi Smrt – te prionuli na posao smišljanja priče, skiciranja, tuširanja/bojenja uz ogromnu pomoć volontera koji su čitavo vrijeme bili na raspolaganju sve umornijim stripašima.

Atmosfera je u Zoni zbog ogromnog interesa sudionika bila usijana od samoga početka – svi su stolovi bili zauzeti, pa se crtalo i u zanimljivim položajima, na kauču, na koljenima... Nakon niti devet sati rada, prvi je 24 stranice stripa i ove godine kompletirao Ivica Kolumbić nadmašivši svoj prošlogodišnji rekord, a nije prošlo dugo prije nego što je i Mateo Vuković svoje djelo predao na skreniranje.

Kako je vrijeme odmicalo, tako se broj sudionika prorijedio – nedostatak koncentracije, obaveze, ali i zov noćnog života spriječili su pojedince u ostvarivanju nauma. No, dio onih koji su se na neko vrijeme „izgubili“, ipak se u neko gluho doba vratio i nastavio s radom.

Sve 24 stranice stripa na koncu je kompletiralo čak deset sudionika. Osim već navedene dvojice to su: Marin Baučić, Flavia De Frapporti, Maja Karačić, Damir Mitraković, Davor Mitrović, Anđela Prnjak, Ivan Svaguša te Martina Vuković.

Neki su crtači svoju priču pak zaokružili na nešto manje stranica – Ante Ančić, Edita Bandur, Jure Banić, Nino Bodač, Jere Bošnjak, Slavica Bošnjak, Mihaela Erceg, Damir Ercegović, Ela Gašperov, Darja Ikica, Ema Ivić, Ivan Jurić, Jure Knezović, Katarina Kružićević, Nikolina Kuzmić, Josip Perić, Ines Petričević i Tomislav Primorac, u nešto su manje kadrova ali ništa manje zanimljivo interpretirali zadanu temu.

Galeriju svih ovogodišnjih radova potražite na službenoj stranici 24-satnog crtanja stripa.