Vikend s mirisom ljeta

Vikend s mirisom ljeta

Zadnji svibanjski tjedan donio je nove informacija o festivalima i počeo ozbiljno puniti ljetne kalendare, a i prvi lipanjski vikend daje naslutiti da je ljeto jaaako blizu...

Zadnji svibanjski tjedan donio je nove informacija o festivalima i počeo ozbiljno puniti ljetne kalendare, a i prvi lipanjski vikend daje naslutiti da je ljeto jaaako blizu. Definitivno će ga obilježiti početak Festivala mediteranskog filma Split koji prvu filmsku projekciju donosi na pijesak Bačvica - u petak, večer uoči otvaranja.

Tedi Spalato odavno nije održao koncert pa će zasigurno privući mnoge u kinoteku Zlatna vrata, tim više što je nastup humanitarnog karaktera. U petak navečet otvorit će se i izložba Veljka Martinovića u Info zoni. U Legends baru Gipsy Swing Quartet svirat će stare jazz i swing izvedbe 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća, a nešto novo i totalno drukčije sprema se pod nazivom Neki drugi party – u gradskom autobusu :) Više informacija, ali i događaja petka potražite u kalendaru.

Subota će započeti u studentskom sportskom duhu na Rivi, a na kraju Studentskog dana sporta i aktivizma zasvirat će Justin's Jonhnson & Gego. U Legends baru će rođendan BMW kluba Split uveličati Ekskurzija poljoprivredne škole. O'Hara će otvoriti ljetnu sezonu uz najavu Hideout festivala na Zrću, a festival, ali Exit, najavit će i nedjeljni glazbeni dio filmskog festivala, no prije toga će se u subotu prikazati prvi od četrdeset filmova te zafeštati uz Feštu balkaniku.

Spomenimo da bi moglo biti zanimljivo ovaj vikend svratiti i do Klisa gdje padobranci spremaju adrenalinske porcije u skokovima sa Markezine greda, stijene iznad kliške tvrđave. (Događaj je otkazan zbog ozljede skakača) Pregledajte kalendar događanja i vjerojatno ćete naći još nešto za sebe… ;)

Info zona Facebook