Vidi, M.O.R.T. je na televiziji!

20_02_2014 / 11:39h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Mario Vidić, arhiv
Vidi, M.O.R.T. je na televiziji!

– Kad smo snimali spot, nismo znali da će završit na televiziji, tada još nismo imali niti kontakt sa Croatia Recordsom – objasnio nam je basist benda M.O.R.T. u razgovoru povodom premijere spota na CMC kanalu.

Sinjski bend M.O.R.T. je nakon višegodišnjeg djelovanja i zapaženih samostalnih i festivalskih nastupa diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine prije nekoliko tjedana potpisao ugovor sa diskografskom kućom Croatia Records za izdavanje singla za pjesmu Tango, koja je krajem 2012. snimljena u studiju ¾ i objavljena na albumu Vrhunsko dno.

>> M.O.R.T. u Kockinom studiju

U četvrtak, 20. veljače, između 19 i 20 sati, spot će biti premijerno prikazan na kanalu CMC, a zatim će se moći pogledati na YouTube kanalu benda, kao i na portalu muzika.hr. Pjesma će biti poslana na radio postaje, a ova je verzija, zbog autorskih prava na Besame mucho koju citiraju, ponešto izmijenjena. – Nije ništa novo dosnimavano već smo se snašli s postojećim trakama – rekao nam je Kikos, basist benda.

Spot je sniman u Zagrebu početkom prosinca prošle godine pod produkcijom studija Nevideno. Iza kamere su bili Ivan Šeić Sheky te Nevio Smajić koji potpisuje i režiju, a pred kamerom su John i Ana, koja je odgovorna i za kostime.
– Kad smo snimali spot, nismo znali da će završit na televiziji, tada još nismo imali niti kontakt sa Croatia Recordsom. Spot je sniman krajem studenog u Zagrebu i bilo je planirano napravit spot za YouTube, al' za svaki slučaj u HD kvaliteti. I slučaj se dogodio – objašnjava Kikos.

Sa prvog albuma, kaže, neće službeno izbacivati više pjesama, ali će vjerojatno za još koju napraviti spot iz gušta, kao nedavno za Austriju, kojeg je snimila i montirala Anđela Vidić s opremom splitskog Kino kluba. Ista se autorica prihvatila snimanja spota za pjesmu Mali Isus, koji je snimljen do pola jer režiserka nije zadovoljna drugom polovicom materijala, pa će taj dio morati ponovo snimati. – Taj spot neće na televiziju vjerojatno, to je više iz gušta, mada smo se dobro satrali snimajući. I smrzli. Izabrali smo valjda jedini hladni tjedan ove zime – kaže Kikos.

– Novi album će izać na CD-u, bit će tiskan određeni broj primjeraka za Jelen Demofest (na kojem su osvojili glavnu nagradu – snimanje albuma i spota, op.a.), a onda će album bit objavljen vjerojatno u rujnu. Izlazi u Hrvatskoj i Srbiji sigurno, možda i u Sloveniji – najavljuje Kikos.

>> Jelen odveo M.O.R.T. na MTV!

– Sad bi se tribali uvatit snimanja spota za prvi singl s novog albuma, pa evo ovim putem pozivamo sve one koji žele s nama surađivat za kil mesa s gradela i gajbu pive da nam se jave, više nemamo jbg. Al bit će vam spot na CMC-u sigurno i možda i MTV-ju – kaže Kikos i dodaje kako bi singl sa novog albuma trebao izaći za dva mjeseca, a onda slijedi single za Demofest za koji će spot snimiti MTV Adria. – Tu se malo razilazimo s izdavačem koja pisma bi tribala bit, al' vjerojatno ćemo im popustit, a mi snimit za MTV i Demofest šta mi želimo. I imamo već materijala za još bar jedan i po album, al' to ćemo čuvat za stare dane kad nam ponestane inspiracije, novi ćemo opet pokušat napravit u dva miseca ko i ovaj – zaključuje Kikos.

Ako već niste, ne propustite pratiti ovaj mladi bend u strelovitom usponu ako već ne po koncertima, onda barem na službenoj Facebook stranici benda.