Pomozi maturantima

14_02_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: upsidelearning.com
Pomozi maturantima

Izbor fakulteta je uvijek stresno razdoblje u životu srednjoškolaca. Kako bi im olakšali taj proces, pozivamo studente da svojim iskustvima pomognu budućim kolegama u tom izboru.

„Pomozi maturantima“ je multimedijalna aktivnost osmišljena kako bi se pomoglo srednjoškolcima, u prvom redu maturantima, u procesu odabira fakulteta.

Putem postojećih aktivnosti maturanti mogu dobiti osnovne informacije ali, po našem mišljenju, potrebno je uložiti dodatan trud kako bi dobili i dodatne informacije važne za donošenje odluke gdje nastaviti svoje obrazovanje. Tu u prvom redu vidimo sadašnje studente kao izvor dodatnih informacija a mi ćemo se pobrinuti oko logistike.

S obzirom na to da živimo u dinamičnom vremenu informacije ćemo distribuirati putem različitih alata – od predstavljanja na javnim događanjima u našem prostoru preko medijskih kanala koje uređujemo (portal infozona.hr, radijska emisija Info zona na radiju) te putem društvenih mreža.

Zainteresiranim studentima koji bi se odlučili za varijantu predstavljanja vlastitih iskustava putem javnih događanja nudimo i kratku edukaciju o prezentacijskim vještinama za komunikaciju sa srednjoškolcima.

Ako se sjećaš koliko je teško tebi bilo donijeti konačnu odluku koje fakultete izabrati onda vjerujemo da će ti biti lako donijeti odluku i prijaviti se za volontiranje u ovoj aktivnosti. Svjesni obaveza koje imaš ne tražimo od tebe puno vremena, par sati bit će sasvim dovoljno! Aktivnost se realizira u periodu od kraja veljače do kraja travnja ove godine.

Prijavni obrazac za volontere