Opet K.R.V. u Kaštelima

05_08_2012 / 01:57h  |  Autor: KMaja
Opet K.R.V. u Kaštelima

Petak i subotu (09. i 10. kolovoza) porat Kaštel Lukšića zvučno će obojiti K.R.V. Ove godine, osim izvrsnih lokalnih bendova, organizatori dovode i neka zvjezdana imena - u petak nastupa Pero Deformero, a u subotu Elemental.

Petak i subotu (09. i 10. kolovoza) porat Kaštel Lukšića zvučno će obojiti K.R.V. – Kaštelanske rock večeri – koje su se prvi puta održale prošle godine, kada je Kambelovac protreslo sedam demo bendova. Ove godine, osim izvrsnih lokalnih bendova, organizatori dovode i neka zvjezdana imena: Kaštelane i njihove goste u petak će zabavljati Pero Deformero, a u subotu Elemental.

– Cilj ove manifestacije je honoriranje glazbenog stvaralaštva među mladima i poticanje izražavanja kroz rock glazbu davanjem prostora za nastup pred građanima Kaštela, kao i promocija rock glazbe u našem gradu, kako bi ovaj događaj prerastao u tradicionalno kulturno događanje – rekao nam je voditelj projekta K.R.V., Ivan Tadin.

Osim navedenih regionalno poznatih bendova, na mulu će zasvirati ništa manje atraktivne lokalne snage: u petak praše Revolted, Antibiotik, Last Man Standing i Stimulans, dok će u subotu teren pripremiti Hangin' Village, Flying Head, Mjesni Odbor i L'kok. Oba dana program počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

– Projekt je pokrenula udruga Trokut Mladih Kaštela, a prve Kaštelanske rock večeri. su bile, na neki način, iskušavanje terena. Nakon višemjesečnog planiranja i organiziranja, ugodno smo se iznenadili odazivom ljudi, uvjerivši se da ipak postoji skupina građana koja podržava K.R.V., te je odlučeno da se projekt i nastavi. Plan je iz godine u godinu skupljati iskustvo na provedbi ovog projekta, podizati letvicu sve više i više, te u narednim godinama označiti Kaštela kao kulturno-alternativnu destinaciju na karti Hrvatske – zaključuje Ivan.

K.R.V - samo dio Međunarodnog tjedna mladih
 
Ovogodišnje Kaštelanske rock večeri uvrštene su u program događanja Međunarodnog tjedna mladih – Kaštela 2012. povodom kojeg je otvoren i međunarodni kamp na kojem će desetak mladih volontera iz cijele Europe sudjelovati u programu. Otvorenje Međunarodnog tjedna mladih održat će se u nedjelju, 5. kolovoza sa početkom u 18 sati na mulu u Kaštel Lukšiću. Uz prigodni program samog otvorenja, Međunarodni tjedan mladih započet će turnirom u uličnoj košarci te zabavnim programom koji je pripremio plesni klub K7.

Kompletan program Tjedna mladih u Kaštelima preuzmite na linku, a sve što vas zanima o Kaštelanskim rock večerima doznajte na službenoj stranici krv.tmk.hr.