KRV: U garažama se dobro kuha

08_08_2011
KRV: U garažama se dobro kuha

Trgom Brce u Kaštel Kambelovcu u petak i subotu odjekivala je glazba demo bendova koji su sudjelovali na prvim Kaštelanskim <strong>rock </strong>večerima. Premda su iz zvučnika dopirali uglavnom žešći rifovi, manifestacija je privukla, kako se popularno kaže, i staro i mlado.

Trgom Brce u Kaštel Kambelovcu u petak i subotu odjekivala je glazba demo bendova koji su sudjelovali na prvim Kaštelanskim rock večerima u organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela.

Premda su iz zvučnika dopirali uglavnom žešći rifovi, manifestacija je privukla, kako se popularno kaže, i staro i mlado, tako da je hrpa dječice, uključujući i onu koja su tek napravila prve korake, skakutala oko pozornice, a stariji su se posjetitelji smjestili na klupice u blizini trga. Ako je suditi prema reakcijama okupljenih, ovo je definitivno događaj koji je Kaštelima bio potreban, posebno uzme li se u obzir da većina bendova koji su nastupali dolazi iz Kaštela pa je ovo bila prava prilika da se pokaže sugrađanima što se kuha u lokalnim garažama.

I Benny Lava su pokazali što se kuha u lokalnim garažama

Prvoga dana nastupali su Benny Lava. S obzirom na negodovanje koje se čulo iz publike kada su najavili posljednju pjesmu očito je da su svojim autorskim pjesmama pod jakim utjecajem grungea osvojili simpatije okupljenih. Nakon njih na pozornicu su se popeli Merkur. Sa svojim pop rock izričajem podjednako solidno zvuče kada sviraju autorske stvari i obrade. Tvrtko Stijena Sekstet zatvorili su prvu večer festivala očekivano izvrsnom svirkom. Ponovo su potvrdili da su jedan od najzanimljivijih demo bendova na širem području u dugo vremena, a što je i publika potvrdila zahtjevom za bisom kojem odlično usvirani i razigrani Kaštelani nažalost ipak nisu udovoljili.

Svirka je drugoga dana počela nastupom kaštelanskih Invictus čiji je repertoar baziran na obradama rock i hard rock standarda. Drugi bend večeri bili su splitski Continuum. Njihov žestoki prog rock nije u tolikoj mjeri privukao publiku, premda se radi o kvalitetnom live bendu čije svirke pružaju priliku za dobar headbang. Antibiotik su, s druge strane, moblizirali i ekipu sa zidića, a najvećim se hitom pokazala pjesma Božo. Dijelom je razlog tome vjerojatno i to što su momci iz Kaštela, no ne može se poreći njihova fantastična energija i uvjerljivost na pozornici. Nimalo zahvalnu zadaću nastupa nakon kaštelanske energetske bombe dobili su ništa manje uvjerljivi L'kok. Šibenčani su opravdali visoki plasman na ovogodišnjem ST@rt festivalu te otprašili set kojim su pokazali da bez problema mogu parirati bilo kojem domaćem bendu u radio eteru. Sa pozornice su čestitali paru koji je nakon vjenčanja, oboje u bijelom, došao na glavni kambelovački trg te rođendan dotičnom Miru. Na pozive na bis Šibenčani se nisu oglušili te su ponovo izveli jednu od pjesama, još žešće i nabrijanije nego prvi put, zaključivši tako, oko 2 ujutro, prve KRV.

Manifestacija koja je na dva dana oživjela centar Kambelovca

Hvalevrijedna manifestacija koja je na dva dana oživjela centar Kambelovca i mladima čiji se glazbeni ukus ne ograničava nužno na glazbu koja odjekuje iz kafića dala priliku da se zabave u svom gradu pokazala je da interesa za ovakva događanja ima, što nije ni malo čudno – većina bendova koje smo imali priliku čuti i vidjeti funkcionira na pozornici jednako dobro, ako ne i bolje od dobrog dijela razvikanih imena za čije se koncerte plaćaju paprene cijene. Posebna pohvala ide organizatorima, Trokutu mladih Kaštela, koji su se potrudili da sve bude na nivou – čak i boljem nego kod nekih već uhodanih manifestacija. Hoće li se Kaštela nakon ovog mini potresa vratiti u hibernaciju ili je ovo tek početak nečega što bi moglo promijeniti lice grada, ostaje vidjeti.

napisala: KMaja
foto: tmk.hr