U Splitu o EU politikama za mlade

30_05_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
U Splitu o EU politikama za mlade

Otvorene su prijave za regionalne konzultacije o europskim politikama za mlade koje će se održati u Splitu. Osim za doprinos europskim procesima u području mladih, bit će to prilika i za umrežavanje i razmjenu iskustava na regionalnoj razini.

Otvorene su prijave za regionalne konzultacije o europskim politikama za mlade koje će se održati u četvrtak, 14. lipnja, od 11 do 14:30 u Splitu. Prijavnica je dostupna na infozona.hr/prijava, a za sve sudionike bit će osiguran ručak i povrat putnih troškova.

Očekuje se sudjelovanje 30-ak sudionika - mladih, osoba koje rade s mladima te predstavnika Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade, Županija, Gradova i Općina iz četiri dalmatinske županije. Osim za doprinos europskim procesima u području mladih, bit će to prilika i za umrežavanje i razmjenu iskustava na regionalnoj razini.

- Predstavit će se strukturirani dijalog kao način ostvarivanja kvalitetne suradnje mladih i donositelja odluka o politikama za mlade, ali razgovarat će se i o ulozi Hrvatske u tom procesu na razini Europske unije. Naime, Hrvatska će u idućem ciklusu strukturiranog dijaloga biti jedna od predsjedavajućih zemalja EU. Razgovarat će se i o preporukama aktualnog ciklusa, odnosno smjernicama za izradu nove Europske strategija za mlade - najavljuje Svjetlana Marijon, članica Nacionalne radne skupne za strukturirani dijalog s mladima.

Info zona konzultacije organizira kao članica Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj, uz podršku Nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog s mladima.