I dalje na Matejušku na pivo

05_11_2013 / 12:10h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Luka Kivela
I dalje na Matejušku na pivo

- Nabrojat ćemo taksativno koja su mjesta izuzeta iz nove odredbe komunalnog reda o zabrani pijenja - kazao je splitski gradonačelnik objašnjavajući da se na Matejušku, popularno okupljalište mladih, nikako ne može primijeniti nova odredba.

Nakon sjednice splitskog Gradskog vijeća na kojoj je vijećnik HDZ-a Hrvoje Marušić aktualizirao pitanje o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar najavio je uvođenje takve odluke u komunalni red, no naglasio je da se na Matejušku, popularno splitsko okupljalište mladih, nikako ne može primijeniti nova odredba, jer ona i jest predviđena za okupljanje – piše DalmacijaNews.

- Nabrojat ćemo taksativno koja su mjesta izuzeta iz nove odredbe komunalnog reda o zabrani pijenja - kazao je Baldasar. Suština je, kako se shvaća, da se kod nekih trafika i samoposluga pretjeruje.

>> Ne alkoholu - ni na zidiću


Podsjetimo, slična inicijativa aktualizirana je 2011. godine te je u Info zoni tim povodom organizirana tribina na kojoj su se prisutni složili samo oko jednog – alkohol je štetan, a posebno je opasan ako se sa konzumiranjem počne u tinejdžerskim godinama.