Dica na daskama GKM-a

Dica na daskama GKM-a

Predstava Dica, koja se bavi temom nasilja među mladima, izvest će se premijerno 18. ožujka u Gradskom kazalištu mladih Split, a na repertoaru je i 21., 22., 23. i 29. ožujka.

Predstava Dica izvest će se premijerno 18. ožujka u Gradskom kazalištu mladih Split.

Predstava u režiji Darija Harjačeka i dramaturgiji Katarine Pejović tematizira nasilje i pritom postavlja različita pitanja: Što sve jest nasilje? Mogu li se dica i odrasli razumjeti ili su to dva odvojena svijeta? Što nas plaši, zatvara, čini bespomoćnima ili agresivnima? Zašto smo tako često nemoćni osjetiti i iskazati ljubav prema bližnjemu? Što navodi čovjeka da svog najbližeg nekad upravo najviše zlostavlja? Je li nasilje izraz sile ili izraz nemoći?

>> Pročitaj intervju s redateljem i dramaturginjom

U predstavi sudjeluje sedmoro srednjoškolaca, polaznika Dramskog studija GKM-a, kao i petero glumaca članova ansambla GKM-a.

Predstava je na repertoaru i 21., 22., 23. i 29. ožujka, sve dane u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti u GKM- u i na linku.

Dica je dio kampanje protiv nasilja među mladima Jel ti sad jasno?! koju provode Gradsko kazalište mladih Split i Info zona.

Info zona Facebook