Zreli radovi mladog umjetnika

21_12_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mladen Marušić
Zreli radovi mladog umjetnika

Prva samostalna izložba mladog splitskog umjetnika Borisa Veronike otvorena je 19. prosinca u galeriji Praktika u splitskom Domu mladih.

Prva samostalna izložba mladog splitskog umjetnika Borisa Veronike otvorena je 19. prosinca u galeriji Praktika u splitskom Domu mladih. Boris Veronika diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u klasi prof. Mira Petrića i član je HULU-a.


Borisove radove najbolje sumira isječak iz kataloga: Ma što vjerovali, prvo što prođe kroz um kada se pogleda dubina i kompleksnost Borisovih radova, jest činjenica da postoji mogućnost da unatoč mladom tijelu, postoji neki zapis duše koji datira daleko van vremena u kojem je pojedinac rođen i iskustva koje mu je dano.

Zrelost i dubina radova, sjena i novostvorenih oblika tjelesnosti koji hipnotiziraju pogled promatrača neki su oblik mračnog vrtloga sa nadrealnim utjecajima, ali i dubokim osobnim impresijama koje lako dopiru i do najzatvorenijeg oka.
Iako u samim motivima ne postoji podcrtana i izražena biomehanička veza između likova i tehnologije, njihova oštrina, buntovništvo i deformiranost daju im elemente bezdušnosti, margine između sna i jave, koja je suptilno postizana čarobnim sjenama i isčašenim detaljima.

Tko se želi uvjeriti u ove riječi, može to učiniti svaki dan od 20 do 23 h u galeriji Praktika, zaključno s 23. prosinca.