Zonin dokumentarac na festivalu

09_04_2014 / 10:27h  |  Autor: I.Z.
Zonin dokumentarac na festivalu

Dokumentarac Info zone Isti ljudi, druga mjesta bit će prikazan i u osječkom kinu Urania - na Festivalu tolerancije i promjene gledišta!

Nakon što je prikazan na TV Jadranu u emisiji Cenzure Plus te u više od 10 gradova i mjesta Slavonije, Baranje i Dalmacije, dokumentarac Info zone Isti ljudi, druga mjesta (snimatelj i montažer bio je Erik Lončar) bit će prikazan i u osječkom kinu Urania - na Festivalu tolerancije i promjene gledišta!

Festival tolerancije i promjene gledišta održava se u kinu Urania od 8.do12. travnja 2014. godine. U njega su uključeni različiti dionici koji putem usmjerenih aktivnosti (radionice, panel rasprave, izložba plakata) kao i besplatnim filmskim projekcijama suvremenih filmskih naslova s njemačkog govornog područja otvaraju teme prihvaćanja različitosti, tolerancije prema drugima i drugačijima te poštivanja jezične i kulturne raznolikosti.

U tom smislu film Isti ljudi, druga mjesta - koji prikazuje život imigranata u Beču i okolici i izazove s kojima se kao pripadnici manjinskih grupa susreću - izvrno se uklapa u tematiku festivala, čiji se potpuni program može pronaći ovdje.

Dokumentarac je nastao u sklopu projekta Empowerments Towards Equal Opportunities II, u kojem uz Info zonu sudjeluju organizacije iz Dalmacije i Slavonije i Baranje.