Zona je bogatija za novi kviz, prostor za učenje, radionicu vezenja i nova druženja

31_01_2024 / 14:50h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Zona je bogatija za novi kviz, prostor za učenje, radionicu vezenja i nova druženja

Program u veljači.

Uz već poznata druženja, radionice i sajam razmjene, u veljači će se u klubu za mlade Zona održati i nova događanja. Najavljeno je prvo izdanje neobičnog kviza Kvizona, Radionica vezenja, nova tematska druženja, a nedjeljom će se u Zoni moći rezervirati i mjesto za učenje. 

Svake subote od 18 sati u Zoni možete dokazati ili usavršiti šahovske vještine, kakve god one bile. Nakon Šahovskog popodneva, od 20 sati do ponoći, održava se Večer društvenih igara. Igrači mogu doći sami ili u društvu te mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi dobro poznate klasike, ali i najbolje moderne društvene igre. Zaljubljenici u anime okupljaju se u Zoni drugim i trećim četvrtkom u mjesecu od 18 sati pa će se Anime zona u veljači održati 8. i 15. veljače.

Nedjeljom ne rade knjižnice i prostori škola i fakulteta, ali zato Zona postaje mjesto za učenje. Svi učenici i studenti, ali i drugi zainteresirani mladi kojima treba mirna radne atmosfera mogu rezervirati svoje mjesto u Zoni od 14 do 18 sati. Osim radnih stolova i sjedalica u klimatiziranom prostoru s internetom, na raspolaganju je i kuhinja te besplatna kava i čajevi. Rezervacija radnog prostora je besplatna, ali je obavezna putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Prvim ponedjeljkom u mjesecu u 17 sati održava se Biciklopopravljaonica, a prvim utorkom u mjesecu od 18 do 20 sati Sajam razmjene korištenih predmeta. Na Bicikloporavljaonici možete učiti o popravcima na biciklu i besplatno popraviti bicikl, a na sajmu najviše pet svojih rabljenih predmeta zamijeniti za tuđe predmete.

Već u petak, 9. veljače, u 20 sati održat će se prvo izdanje najposebnijeg splitskog kviza Kvizona. Ispituje se opće znanje, članovi ekipe se slažu slučajnim odabirom, nema kotizacije, a bonom za narudžbu hrane nagrađuje se i prvo i zadnje mjesto. Na klubzona.net već su otvorene prijave pa požurite rezervirati svoje mjesto.

Sredinom mjeseca, 14. veljače, na Radionici vezenja možete zakoračiti u svijet vezenja i stvoriti vlastite jedinstvene radove. Još jedan zadnji četvrtak u mjesecu, 29. veljače, nudi radionicu šivanja, zakrpa i kreativnih aktivnosti ŠIZIKA. Na obje radionice sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

U veljači u programu najavljujemo i nekoliko novih druženja. Svakog ponedjeljak od 18 do 20 sati Zona će biti otvorena za Prvu ćakulu u tjednu. Bit će to odlična prilika za s društvom, uz besplatnu kavu ili čaj, rezimirati prvi radni dan i dogovoriti nova druženja u Zoni. Još jedno neformalno druženje održat će se na kraju mjeseca, uz razgovor o najboljim filmovima prethodne godine. Čajanka s temom Oscari 2024. održat će se u utorak, 27. veljače u  19 sati.

Više informacija o najavljenim događanjima dostupno je na klubzona.net.