Zločin i kazna u Književnom klubu

12_11_2015 / 09:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mate Žaja
Zločin i kazna u Književnom klubu

Tema Književnog kluba Irene Delonge Nešić u studenom bit će još jedan naslov s državne mature - Zločin i kazna. Prigoda je to za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način jedno od najvećih djela ruske književnosti.

Nakon Lovca u žitu u premijernom listopadskom izdanju, tema Književnog kluba Irene Delonge Nešić u studenom bit će još jedan naslov s državne mature - Zločin i kazna. Druga večer održat će se u utorak, 17. studenog u 19.30, u Info zoni. Prigoda je to za lakše razumjeti ili možda doživjeti na nov način jedno od najvećih djela ruske književnosti, a srednjoškolcima je to prilika i da se bolje pripreme za maturu.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program


Iako glavni lik ubojstvom omražene starice pokušava riješiti svoje financijske probleme, radnja romana ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog nema kriminalističku napetost nego pred čitatelje stavlja etičke dileme.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja. Književni klub u Info zoni održava se jednom mjesečno te preferira naslove s državne mature.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.