Životna sredina na filmu

11_09_2014 / 18:01h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Green Fest
Životna sredina na filmu

Natječaj za kratke i amaterske filmove na temu životne sredine na petom beogradskom Međunarodnom festivalu zelene kulture GREEN FEST otvoren je do 26. rujna

Natječaj za kratke i amaterske filmove na temu životne sredine na petom beogradskom Međunarodnom festivalu zelene kulture GREEN FEST, koji se ove godine od 29. do 31. listopada održava pod sloganom Pametni gradovi, otvoren je do 26. rujna, a popis filmova koji su ušli u selekciju bit će objavljen 15. listopada.

Na natječaj za amaterski film se mogu prijaviti samo radovi snimljeni u potpunosti amaterskom tehnikom: mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom. U okviru ove kategorije bit će dodjeljene nagrade u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina, kao i specijalna nagrada Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Za program kratkog filma mogu se javiti svi profesionalci koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije, a dva najbolja kratka filma bit će nagrađena.

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća "zelena" manifestacija u jugoistočnoj Europe koja se održava svake godine. U protekle četiri godine na natječaje za kratke i amaterske filmove je stiglo više od 370 radova sa svih kontinenata, održano preko 80 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, te predstavljeno preko 60 izlagača i umetnika.

Više informacija, kao i natječajnu dokumentaciju, potražite na linku!