Živa knjižnica: Mentalna oboljenja

26_11_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Živa knjižnica: Mentalna oboljenja

U Klubu Zona održat će se živa knjižnica pod nazivom “Ne sudi knjige po koricama”. Udruga Feniks Split kao žive knjige predstavit će osobe s različitim mentalnim poteškoćama i oboljenjima.

U nedjelju, 27. studenog, od 17 do 20 sati u Klubu Zona održat će se živa knjižnica pod nazivom “Ne sudi knjige po koricama”. Udruga Feniks Split kao žive knjige predstavit će osobe s različitim mentalnim poteškoćama i oboljenjima.

- Riječ je o konceptu u kojem su knjige zapravo ljudi te ih možete "posuditi" na dvadesetak minuta i čuti njihovu životnu priču. Kroz direktan razgovor imat ćete priliku iz prve ruke upoznati se s izazovima depresije, bipolarnog poremećaja, anksioznosti, poremećaja hranjenja, šizofrenije, ovisnosti o igricama i slično, kazala je Marina Vidović iz Udruge Feniks Split.

Iz Udruge Feniks i Info zone pozivaju mlade, ali i druge zainteresirane, da posjete nedjeljnu Živu knjižnicu te iskoriste priliku za osvještavanje predrasuda, preispitivanje negativnih stavova i rušenje stereotipa.