Zgodne žene ponovno spašavaju

10_09_2014 / 22:10h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Skribonauti
Zgodne žene ponovno spašavaju

Od 12. do 14. rujna u Galeriji umjetnina se održava festival Zgodne žene spašavaju stvar u organizaciji udruge Skribonauti. Autorice će se predstaviti video pričama i filmovima a festival donosi i druženje na temu Što žena nauči od žene.

Vrijeme je za drugo izdanja festivala Zgodne žene spašavaju stvar -  od 12. do 14. rujna u Galeriji umjetnina (program od četvrtka je odgođen za nedjelju zbog kiše), u organizaciji udruge Skribunauti, sudionice će se predstaviti video pričama i filmovima, a u programu je i ugodno druženje na temu Što žena nauči od žene.

Festival će svečano u 20 sati biti otvoren filmovima Sonje Tarokić - Pametnice (u su-režiji sa Hanom Jušić) i Ja sam svoj život posložila - te film Une Gunjak, Kokoška, koji je do sada svega dvaput prikazan u Hrvatskoj. 

Drugog  dana festivala na temu Što žena nauči od žene pričat će Slobodanka Boba Đuderija i Aleksandra Kardum, uz još pokojeg gosta iznenađenja, a Skribonauti se najviše nadaju da će priče pričati publika pa pozivaju sve koji će se tog dana naći u Splitu da se ohrabre, uzmu mikrofon u ruke i ispričaju svoju priču. 
Svaki pripovjedač dobiva knjigu na poklon. 

Festival ipak neće otvoriti, ali će ga zatvoriti Priče u koje vjerujemo - projekcija deset video priča nastalih na radionicama sa štićenicama Doma za djevojke, doma Miljenko i Dobrila te članicama udruge Zlatno doba pod vodstvom Irene Delonge Nešić i Luize Bouharaoua