Ženski festival i u Klubu Zona

18_09_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Duje Krstulović
Ženski festival i u Klubu Zona

U sklopu Mediteranskog ženskog festivala u Klubu Zona će se otvoriti prigodna izložba "Žene Splita za sve žene svita", nakon čega će uslijediti i diskusija "Ženska borba traje".

U sklopu Mediteranskog ženskog festivala u Klubu Zona će se u utorak, 24. rujna, u 18: 30 otvoriti prigodna izložba Žene Splita za sve žene svita, nakon čega će u 19 sati uslijediti i diskusija Ženska borba traje na kojoj će gostovati Đordana Barbarić, Blanka Čop i Karmela Šegvić.

- Na izložbi će se izložiti radovi nastali na radionicama šivanja u udruzi Domine te fotografije grupe autorica i autora koje prikazuju detalje borbe za ženska prava u Veroni, gradu feminizma, ali i uspomene sa sličnih akcija na splitskim ulicama. Izložba će biti otvorena do kraja rujna. U diskusiji nakon otvorenja izložbe panelistice će se prisjetiti "Noćnog marša za prava žena" 2017. godine kojim je započelo povezivanje splitskih aktivistkinja te upozoriti na važnost uličnog aktivizma i osvrnuti se na odnos naspram ženskih prava i ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini - najavljuju iz Domina, organizatora festivala u sklopu kojeg će se od 23. do 28. rujna na više gradskih lokacija održati i prigodna predstava, radionica, performans te projekcija filma i konferencija.

Mediteranski ženski festival, 23. - 28. rujna

Ponedjeljak / 19:30h / predstava Ma Ma, Gradsko kazalište mladih
Utorak / 18:30 / otvaranje izložbe fotografija Žene Splita za sve žene svita, Klub Zona
Utorak / 19:00 / panel diskusija Ženska borba traje, Klub Zona
Srijeda / 09:00 - 16:00 / Dan otvorenih vrata Udruga Domine, Bosanska 4
Srijeda / 17:30 / kreativna radionica Ulice Splita nose ženska imena, Bosanska 4
Četvrtak / 18:00 / ulični performans Sluškinje ustaju, Bosanska 4
Petak / 20:00 / projekcija filma Iza lica zrcala + druženje, Blatine, livada kraj kafića Tropicana
Subota / 09:00 - 14:00 / konferencija Zaštita reproduktivnog zdravlja - pravo žene i odgovornost države, Sveučilišna knjižnica