Želim Klub za mlade!

29_04_2013 / 03:01h
Želim Klub za mlade!

Info zona poziva organizacije mladih i za mlade da se na vrijeme informiraju i pripreme za apliciranje na natječaj ukoliko u svojoj sredini prepoznaju potrebu kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena mladih.

Povodom skore objave natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih za projekte klubova za mlade, Info zona, nudeći im konkretnu pomoć, poziva organizacije mladih i za mlade sa dalmatinskog područja da se na vrijeme informiraju i pripreme za apliciranje na natječaj ukoliko u svojoj sredini prepoznaju potrebu kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena mladih.

Projekt kluba za mlade podrazumijeva da je ciljana skupina u dobi od 15. do 30. godine te da će se u javnom prostoru namijenjenom organiziranju slobodnog vremena mladih u lokalnoj zajednici organizirati različiti programi i usluge za mlade (druženja, edukacije, izložbe ili slično). Financiranje ministarstva usmjereno je na pokrivanje režijskih troškova, troškova organizacije događanja, honorare i plaću voditelja/ice kluba.

Info zona ima iskustvo desetaka realiziranih projekata pa tako i višegodišnje iskustvo apliciranja na natječaje i realizacije projekata kluba za mlade. Prethodne dvije godine uspješno je potaknula pokretanje klubova za mlade u Zadru i Šibeniku te im pružila potrebnu podršku u apliciranju na natječaj, a s ciljem jačanja mreže suradničkih organizacija u regiji želi svoje bogato iskustvo podijeliti i sa drugim zainteresiranim predstavnicima udruga - upoznati ih sa primjerima dobre prakse, mogućnostima financiranja i mogućim izazovima natječaja te ih po potrebi mentorirati pri pisanju projekta i apliciranju na natječaj. Svi zainteresirani mogu se do 06. svibnja javiti putem maila na [email protected] ili telefonom na 021 33 99 09.