Zelena razmjena mladih

10_05_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Udruga Argounauta / Facebook
Zelena razmjena mladih

Prijavi se na razmjenu mladih pod nazivom YOUth for EU Green Deal koja će se održato od 24. lipnja do 2. srpnja u selu Jazak u Srbiji. Rok za prijavu je 16. svibnja.

U Srbiji se organizira razmjena mladih pod nazivom YOUth for EU Green Deal na kojoj će se obrađivati tema Europskog zelenog plana i njegove važnosti za budućnost Europe. Razmjena će se održati od 24. lipnja do 2. srpnja u selu Jazak.

Razmjena će okupiti 30 mladih iz 5 zemaljaRumunjske, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Srbije. Sudionici će učiti o EU Green Dealu, njegovim ciljevima i područjima politike, kako usvojiti i primijeniti te informacije u svom svakodnevnom životu. Razmjena će ih motivirati da postanu aktivni građani i podržati ih da svoja iskustva podijele s kolegama i lokalnim stanovništvom kako bi se uhvatili u koštac s problemom klimatskih promjena. Posjetit će drugi veliki grad u Srbiji, Novi Sad, što će sudionicima dati uvid u to koliko su naše navike izuzetno važne i kako se one odražavaju u našem okruženju. Otkrit će i kakve navike imaju građani Srbije.

U pravom intervjuu s lokalnim stanovništvom sudionici će također naučiti kako preuzeti inicijativu u društvenim interakcijama. Također, voditelji timova će motivirati sudionike da preuzmu odgovornost i sami vode radionice. Naučit će važne stvari o sebi kroz poboljšanje znanja stranih jezika i javnog govora. Učenje o tome kako biti u timu budući da će raditi u grupama potaknut će ih da slušaju, poštuju i artikuliraju sebe, omogućujući im da raspravljaju o različitim mišljenjima. Razmjena misli i ideja o drugoj kulturi može biti otkriće u smislu da one nisu toliko različite kao što su učili i da smo svi mi ljudi.

Sudionicima će se predstaviti i YouthPass kao alat za prepoznavanje ishoda učenja u aktivnostima mladih i mogućnosti koje se dobiju njegovim stjecanjem. Koristeći neformalno i informalno obrazovanje, mladi će shvatiti koliko je važno prenijeti informacije putem različitih društvenih mreža i medija općenito, kao i važnost dijeljenja vlastitih iskustava kako bismo unijeli pozitivne promjene u svijet.

Prijaviti se možeš putem linka.

Rok za prijavu: 16. svibnja.

Više informacija na Facebook stranici Udruge Argonauta.