Dalmatinska zborska kolonija

04_04_2012 / 00:54h  |  Autor: Pile
Dalmatinska zborska kolonija

Sredinom ožujka HRT je počeo sa prikazivanjem zabavnog showa Do posljednjeg zbora, a mi smo uspjeli pronaći studentsku dalmatinsku koloniju skrivenu iza imena Concordia Discors.

Sredinom ožujka HRT je počeo sa prikazivanjem zabavnog showa Do posljednjeg zbora, a mi smo pored samo dva dalmatinska zbora uspjeli pronaći i studentsku dalmatinsku koloniju skrivenu iza imena Concordia Discors.

- Akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia Discors je mješoviti pjevački zbor, osnovan prije dvije godine u Zagrebu. Okuplja šezdesetak članova sa gotovo svih zagrebačkih fakulteta, ali najviše sa Filozofskog. Mene osobno jako veseli velik broj Dalmatinaca u zboru, ali ima nas iz svih dijelova Hrvatske pa je to i jedan od razloga zašto se zovemo Concordia discors, odnosno suglasje nesuglasja – objašnjava Ivana Zec koja je Podstranu zbog studija zamijenila Zagrebom.

Na natječaj se u prosincu prošle godine prijavilo 55 zborova, od čega ih je 35 pozvano u drugi krug audicije, a pred kamerama je nastupilo samo 15 odabranih po izboru žirija u sastavu Sanja Doležal, Vladimir Kranjčević i Krešimir Dolenčić. Šest zborova koji ostanu nakon tri kvalifikacijske večeri nastupat će u live emisijama koje počinju od 14. travnja. Posljednja kvalifikacijska večer u kojoj će nastupiti i Concordia discors prikazat će se u subotu 07. travnja.

- Ako prođemo dalje, a vjerujem da hoćemo, pratite nas. Svim Dalmatincima upućujem nezaobilaznu molbu – glasujte za nas! Duboko vjerujem da za te pozive neće trebati dodatne molbe čim nas čujete (i vidite) i da ćemo svima pokazati naše suglasje – poručuje Ivana.