Završava popularni Književni klub

05_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Završava popularni Književni klub

Teme posljednjeg druženja Književnog kluba u Info zoni bit će - Posljednji Stipančići i Dundo Maroje. Svibanjsko druženje Književnog kluba trebalo je biti posljednje u ovoj sezoni, no pojavilo se gotovo 50 maturanata.

Posljednje druženje Književnog kluba u ovoj školskoj godini održat će se u utorak, 7. lipnja u 19:30 u Info zoni. Teme razgovora bit će - Posljednji Stipančići i Dundo Maroje, još dva naslova s državne mature.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u lipnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


- Druženja Književnog kluba u Info zoni započela su u listopadu prošle godine te je više od dvije stotine srednjoškolaca iskoristilo priliku lakše razumjeti ili na nov način doživjeti naslove s državne mature. Svibanjsko druženje Književnog kluba trebalo je biti posljednje u ovoj sezoni, no pojavilo se onda gotovo 50 maturanata. Poželjeli su još jedno druženje i ponovno naručili dvostruki program pa nam je ostalo samo zapisati novi termin - objašnjava Irena Delonga Nešić, voditeljica kluba i profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti.

U romanu Posljednji Stipančići Vjenceslav Novak prikazuje propadanje senjskih patricija. Pruža svojevrsnu analiza socijalnih, moralnih i psiholoških sastavnica hrvatskoga društva u prvim desetljećima 19. stoljeća. Dundo Maroje najpoznatija je komedija Marina Držića za koju je inspiraciju pronašao u svakidašnjoj dubrovačkoj stvarnosti 16. stojeća. Kroz radnju se aktualiziraju međugeneracijski odnosi te odnosi među društvenim klasama.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.