Zaustavljeni xSTatic

20_03_2013 / 22:01h
Zaustavljeni xSTatic

Organizatori Međunarodnog festivala street-art kulture i ekstremnog sporta xSTatic odlučili su otkazati sva ovogodišnja događanja te su se javnosti obratili oštrim otvorenim pismom.

Nakon što se u gotovo 3 milijuna kuna teškom proračunu javnih potreba u kulturi Grada Splita nije našlo mjesta za sufinanciranje petog izdanja Međunarodnog festivala street-art kulture i ekstremnog sporta xSTatic, organizatori su odlučili otkazati sva ovogodišnja događanja te su se javnosti obratili oštrim otvorenim pismom.

- Mnogim udrugama i klubovima (koji se bave alternativnim i urbanim vidovima kulture) su ove godine ili potpuno ili značajno ukinuta financijska sredstva – tvrde iz udruge Festive napominjući da su oni od Grada za xSTatic festival tražili manje od 50 tisuća kuna, ne zaboravljajući ih usporediti sa više od 80 milijuna kuna teškim radovima na istočnoj obali gradske luke. U prilično emotivnoj objavi na webu udruge podijelili su s javnošću i sve frustracije s kojima su se nosili prethodnih godina - od nesuradnje gradskih službi preko nerazumijevanja stručnih službi škola do bizarnih splitskih priča.