Zatvaranje sezone u Kocki

02_05_2015 / 00:59h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mate Žaja, arhiv
Zatvaranje sezone u Kocki

Klub Kocka u posljednjem mjesecu ove sezone donosi koncerte bendova Disciplin A Kitschme i Sixpack, ZloSTavljanje, SttoneRIzaciju, PlesnjaQ, radionice, izložbe, predavanja...

Klub Kocka sa krajem svibnja zatvara vrata do jeseni. Što su pripremili za oproštaj od ove sezone saznajte u nastavku!

Drugoga dana svibnja u podrumu Doma mladih odjekivat će krici četiriju black metal bendova – posljednje ovosezonsko ZloSTavljanje donosi Je, Einsicht, DunkelNacht (FRA) i Black Cult (RI).

U ponedjeljak, 4. svibnja, u 20 sati, Vančo Rebac predstavit će svoje akcijsko slikarstvo izložbom pod nazivom Tvrdokorne mrlje, a autor će sljedećeg dana u 18 sati održati strip radionice temeljene na spontanosti i neposrednosti.

U srijedu, 6. svibnja, u 18 sati na rasporedu je radionica akcijskog slikarstva, a u 19 sati će  dr. sc. Mira Morović održati predavanje pod nazivom Potresi su mogući, možemo li se zaštititi?. Večer će zaključiti svirka splitskog benda Gardanel u 22 sata.

Na blagdan svetoga Duje program započinje radionicom akcijskog slikarstva u 18 sati, a nastavlja se gostovanjem DORF festivala u 19 sati, sa filmovima Grad izobilja (106'), 4DeathsOfPunk (20') i NSK (30'), a u kasnonoćnim satima održat će se Tentacle Testicle spektakl, uz bezvremenske seksi hitove.

Dan poslije, u petak (08.05.) DORF u 19 sati donosi filmove One man in the band (83'), Dečko sa strane (13'), Živim u barakama (27'), The Cinkuši (27'), a na pozornicu se u večernjm satima penju momci iz Sixpacka, dok u subotu PlesnjaQ dovodi Six Martinis and a Blow Job.

U srijedu, 13. svibnja, nastupaju novi splitski bendovi -  La Volpe (garage rock), Vertigo (slow rock/blues) i Inconteur (alt pop/rock) predstavit će se kombinacijom covera i autorskih pjesama, a sljedećeg dana na redu je Kockin kviz znanja.

Sredina mjeseca donosi teške ritmove: u petak (15.05.) na StoneRIzaciji nastupaju Uma Thurman, Lost Lucid,Summoning Morbidhead i Jare, dok dan poslije stižu Beatslap i zagrebački Escape.

U ponedjeljak, 18. svibnja u 21 sat Ivan Jamić, student UMAS-a, predstavit će video radove pod nazivom Frekvencije/Marš.

Posljednjeg petka u sezoni slijede pripreme za ljeto uz roots čarolije splitskog soundsystema Banana Sound, a sezonu u subotu zatvara nastup jedinstvenog benda - DisciplinA Kitschme!

Više informacija o programu potražite  na facebook stranici ili na web stranici KUM-a.