Lukine zarobljene plaže u Zoni

22_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Mimica
Lukine zarobljene plaže u Zoni

Luka Mimica kipar je mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojoj zarobljava jadranske plaže i otoke. Na izložbi u Info zoni predstavit će presjek svojeg dosadašnjeg rada.

Izložba radova akademskog kipara Luke Mimice otvorit će se u Info zoni u utorak, 24. svibnja u 19.30. Luka je kipar mlađe generacije, a pozornost šire javnosti privukao je radovima od epoksidne smole u kojoj zarobljava jadranske plaže i otoke. Na izložbi će predstavit presjek svojeg dosadašnjeg rada.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u svibnju
>> Posjeti klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Radovi prezentirani na izložbi bavit će se temama kojima se autor bavio i bavi nakon završetka Akademije. Konceptualno su nepovezani, a spaja ih tek morska tematika, odnosno materijal izrade - epoksidna smola i pijesak.

- Kod pojedinih radova bilo mi je bitno zanatsko umijeće te istraživanje mogućnosti materijala, dok drugi radovi u sebi nose konceptualniju priču. Serija radova s plažama sastoji se od primjeraka koji prikazuju morsku idilu, a njima suprotstavljam radove koji prikazuju ekološke katastrofe, izljev nafte te otpad u moru - kaže Luka.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.