Kako zakon potiče zapošljavanje

12_06_2012 / 17:01h
Kako zakon potiče zapošljavanje

Savjet mladih Grada Splita organizira javnu tribinu pod nazivom - Što nam donosi Zakon o poticanju zapošljavanja - na kojoj će gostovati ministar Mirando Mrsić te predstavnici Grada Splita i drugih relevantnih institucija.

Savjet mladih Grada Splita organizira javnu tribinu pod nazivom - Što nam donosi Zakon o poticanju zapošljavanja - na kojoj će gostovati Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te predstavnici Grada Splita i drugih relevantnih institucija.

Novi Zakon o poticanju zapošljavanja na burzu je doveo radna mjesta za mlade bez radnog iskustva koji su spremni raditi za 1600 kuna. Unatoč brojnim kritikama Vladinih mjera, priliku je već u prvom tjednu provedbe novog zakona iskoristilo gotovo devet stotina nezaposlenih. Njima će na rok od jedne ili dvije godine biti plaćen radni staž i doprinosi, a radit će pod nadzorom mentora kojega plaća poslodavac te tako dobiti toliko traženo radno iskustvo. Među poslodavcima koji su mladima bez iskustva ponudili zaposlenje je i Grad Split.

Mladih bez radnog iskustva ukupno je 60 tisuća, a plan je novim zakonom omogućiti zaposlenje njih 10 tisuća. Ministar rada, Mirando Mrsić, uvjerava da postoje mehanizmi koji će spriječiti da nove mjere smanje cijenu rada ili dovedu do iskorištavanja mlade radne snage.

Tribina će se održati u petak, 15. lipnja, u 10 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.