Izložba najmlađe u povijesti

22_03_2012 / 22:22h  |  Foto: Lili Zaneta
Izložba najmlađe u povijesti

Izložba fotografija najmlađe autorice u povijesti izlagačke aktivnosti Galerije fotokluba Split, sedamnaestogodišnje učenice Lili Zanete, otvara se u subotu.

Izložba fotografija najmlađe autorice u povijesti izlagačke aktivnosti Galerije fotokluba Split, sedamnaestogodišnje učenice Lili Zanete, pod nazivom So Much I, otvara se u subotu 24. ožujka u 20 sati u Galeriji fotokluba Split.

Iako joj je samo 17 godina, sudjelovala je već na 13 skupnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu. Sa 16 godina osvojila je prvu nagradu za kolekciju na Klupskoj izložbi
Fotokluba Split 2010., već slijedeće godine je ponovo nagrađena prvom nagradom na Split art festu 2011., a drugu nagradu je osvojila na Hrvatskom fotoizazovu 2011. u kategoriji panorama i reklamne fotografije.

Njeni radovi objavljivani su i u domaćim časopisima koji su posvećeni fotografiji i vizualnim komunikacijama. Za izlaganje u Galeriji Fotokluba Split izabrana je na redovnom godišnjem natječaju od strane Umjetničkog vijeća na čelu s Valentinom Bilić-Prcićem, zajedno s još osam izlagača među preko 50 pristiglih prijavnica.

Na svojoj prvoj samostalnoj izložbi u Galeriji fotokluba Split predstaviti će se s dvije teme; temom portreta, te linijama u modernoj arhitekturi - fotografiranjem kojih pokazuje izuzetan talent za kompoziciju i uočavanje detalja. Ukupno će biti izloženo 45 fotografija formata 40x60 cm.

Izložba će biti otvorena do 11. travnja 2012.