Zaklada Bestie u podcastu U Zoni

30_10_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Zaklada Bestie u podcastu U Zoni

Prvi gost druge sezone podcasta U Zoni bio je Zvonimir Filipović, član zaklade Bestie.

Prvi gost druge sezone podcasta U Zoni bio je Zvonimir Filipović, član zaklade Bestie. U razgovoru s Tomislavom Primorcem pričao je o samoj Zakladi, ali i o pomoći životinjama na području Splitsko-dalmatinske županije, skloništu za napuštene životinje te mogućnostima i benefitima volontiranja i udomljavanja životinja.

- Mi u skloništu trenutno imamo oko 50% lovačkih pasa, upozorio je Zvonimir na problem s lovcima, govoreći o iskustvima rada s napuštenim životinjama. Objašnjavajući odnos skloništa za napuštene životinje Animalis Centrum i zaklade Bestie istaknuo je važnost suradnje skloništa i zaklade koja je prošle godine udomila više od 600 životinja. Budući da je sklonište u Kaštelima, neizbježno je bilo i prisjećanje na nekadašnji splitski azil na Duilovu. Osvrnuo se i na suradnju s Gradom Splitom, nepostojanje zajedništva u pomaganju životinjama te mogućnostima otvaranja skloništu u Splitu.

Kazao je da je u Hrvatskoj previše alternativnih rješenja u zaštiti životinja te pojasnio što točno znači da je Hrvatska jedina „no kill“ država u EU. Napominjući da nipošto ne potiče kupovinu životinja, naglasio je da je prodaja životinja putem oglasnika često ilegalna. Nije propustio ni objasniti proceduru koju prolazi napuštena životinja, ali i kako se može udomiti životinja iz skloništa, priključiti se radu Zaklade ili samo posjetiti sklonište.

U novoj sezoni podcasta U Zoni, razgovori s akterima pozitivnih priča i društvenih promjena objavljivat će se svakih 14 dana. Tako će video iduće, 25. epizode biti premijerno prikazan u subotu, 13. studenog, u 20 sati na YouTube kanalu podcasta. Osim na YouTube kanalu, svi razgovori dostupni su i na audio platformama Spotify i Podbean.

Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.