AMPEU poziva na konferenciju

11_12_2020  |  Autor: I.Z.
AMPEU poziva na konferenciju

AMPEU poziva na konferenciju na kojoj će među ostalim biti predstavljeni rezultati provedbe EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti te će biti najavljena nova generacija programa od 2021. do 2027. godine.

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) poziva na konferenciju "Zajedno smo jači" koja će se održati online 16. prosinca od 10 do 13 sati. Na konferenciji će među ostalim biti predstavljeni rezultati provedbe EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti u Hrvatskoj od 2014. do 2020. godine te će biti najavljena nova generacija programa od 2021. do 2027. godine.

- Na kraju godine u kojoj završava provedbeno razdoblje ovih programa predstavit ćemo podatke o provedenim i ugovorenim projektima, a na konferenciji će sudionici projekata iznijeti svoja iskustva. Pokazat ćemo učinak programa na pojedince i društvo u cjelini. Sudionici će moći sudjelovati i u nagradnom kvizu koji je posebno za ovu prigodu osmislila poznata TV lovkinja Morana Zibar – najavljuju iz AMPEU.

Program Erasmus+ najveći je program EU za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a u Hrvatskoj je njegova provedba uspješna te su ugovorena gotovo sva raspoloživa sredstva. Program Europske snage solidarnosti provodi se od 2018. godine kako bi se mladima omogućilo volontiranje, stažiranje i zaposlenje u Hrvatskoj i inozemstvu, a dokaz za iznimno zanimanje mladih za program jest broj volontera koji ne opada ni tijekom pandemije.

Konferencija je ujedno i središnji događaj kampanje #ZajednoSmoJači koju je AMPEU pokrenula u proljeće ove godine kako bi odala priznanje svim korisnicima koji su znanja i vještine stjecane kroz programe Erasmus+ i Europske snage solidarnosti iskoristili za opće dobro u doba krize.

Za sudjelovanje na online konferenciji potrebno se registrirati putem elektroničkog obrasca do 14. prosinca, a konferenciju će biti moguće pratiti i uživo putem streama na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.