Zadruga Start startala s radom

11_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Zadruga Start
Zadruga Start startala s radom

Socijalna zadruga Start, čiji je glavni inicijator Udruga MoSt, započela je s radom a svrha joj je smanjenje stigme i stereotipa u javnosti o socijalno isključenim građanima.

Socijalna zadruga Start, čiji je glavni inicijator Udruga MoSt, započela je s radom.

Iza Udruge MoSt niz je humanitarnih akcija kojima je cilj bio pomoći najugroženijim građanima. U njihovim programima i akcijama veliki doprinos imali i volonteri, stoga su uz Udrugu MoSt osnivači Zadruge (zadrugari) beskućnici i mladi volonteri.

Svrha je djelovanja Zadruge smanjenje stigme i stereotipa u javnosti o socijalno isključenim građanima kao o skupini koja je isključivo primatelj socijalne pomoći. Zadruga zagovara ponovno uključivanje na tržište rada beskućnika, mladih, dugotrajno nezaposlenih i svih onih koji su izgubili nadu u dobivanje radnog mjesta. Također, Zadruga će kontinuirano promicati socijalno poduzetništvo kao značajan faktor suvremene ekonomije.

Zadruga Start 100 posto dobiti ulaže u razvoj zadruge, dakle nema za cilj ostvarenje i dizanje dobiti za zadrugare, već osnaživanje svojih članova i njihovo jačanje na tržištu rada; promovira zaštitu prirode, zdrav način života te u budućnosti želi imati što veći broj zadrugara – uzgajivača i proizvođača ekološke hrane. Osim toga, prednost pri zapošljavanju imaju socijalno osjetljive i osobe neravnopravne na tržištu rada
Promovira i potiče samozapošljavanje - poduzetnike početnike.

Više informacija može se pronaći na službenoj stranici Zadruge.