Zadrani napunili Bookaru

08_04_2013 / 14:58h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Mario Padelin
Zadrani napunili Bookaru

Bookara je dupkom napunila prostor Info zone, i to ne samo zbog velikog broja posjetitelja. Razlika u godinama između najstarijeg i najmlađeg autora je 24 godine, no oscilacija u kvaliteti nema. Samo ti pričaj zbirka je koju se isplati nabaviti, pročitati, a onda joj se i vratiti.

Bookara Marija Glavaša u petak je dupkom napunila prostor Info zone, i to ne samo zbog velikog broja posjetitelja – iz Zadra je stiglo, i svoje priče predstavilo, čak devet pisaca, članova Udruge ZaPis.

– Ja večeras ne moram apsolutno ništa radit – započeo je Marijo predstavljanje svojih gostiju, koje je potrajalo oko pola sata, ali interakcija između gostiju i domaćina je bila sve samo ne dosadna i monotona. Pred publiku su izašli, redom: Robert Nezirović, Iva Pejković, Mario Padelin, Valentina Mlađen, Igor Eškinja, Ivan-Boško Habuš, Elvis Serdar, Nikolina Dolfić te Želimir Periš, koji je završio na stepenicama pošto mjesta za sjedenje jednostavno nije bilo.

Pisci su na Bookaru, kako tradicija nalaže, donijeli tekućinu od grožđa koja se pije iz bukare, pa su tako broj boca vina na stolu postojano povećavao. Ni oni koji izbjegavaju alkoholne pare nisu ostali žedni – Marijo je u čaše točio i Pipi.

Kada su se svi smjestili, autori su okupljenima pročitali gotovo čitavu zbirku priča pod nazivom Samo ti pričaj, pošto je u njenom stvaranju sudjelovalo dvanaest pisaca, članova ZaPisa. A unutar 110 stranica ima svega – od djela koja tjeraju na promišljanje do priča od kojih će vas zaboljeti trbuh od smijanja, kao što se publika Bookare mogla na licu mjesta uvjeriti. Razlika u godinama između najstarijeg i najmlađeg autora je 24 godine, no oscilacija u kvaliteti nema. Samo ti pričaj zbirka je koju se isplati nabaviti, pročitati, a onda joj se i vratiti. Ako ste svoj primjerak propustili nabaviti na Bookari, ispravite taj propust klikom na službenu stranicu udruge - zapis.hr.