Zadnji dan ZFF

14_11_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: ZFF
Zadnji dan ZFF

Posljednjeg dana splitskog programa, 15. studenog, prikazat će se filmovi "Voljeni" u 18 sati i "Ema" u 20 sati.

Program ZFF putuje proširit će i ove godine dio zeefefovske atmosfere i izvan granica glavnoga grada. ZFF-ov putujući program uključuje odabrane naslove u kojima će, istovremeno sa online izdanjem festivala, uživati publika u 13 gradova i čak 15 kina diljem Hrvatske. Posljednjeg dana splitskog programa, 15. studenog, prikazat će se filmovi "Voljeni" u 18 sati i "Ema" u 20 sati.

Voljeni
Brazilska humorna drama “Voljeni” redatelja Gustava Pizzija vodi nas u jedno kaotično obiteljsko gnijezdo iz predgrađa Rija de Janeira. Irene je majka četvero djece, a poziv njezinom najstarijem sinu da se priključi profesionalnom rukometnom klubu u Njemačkoj pokrenut će lavinu promjena u njezinom životu. Pizzi i glavna glumica Karine Teles bivši su supružnici i zajedno su napisali scenarij za ovu dirljivu odu majčinstvu koja je nadahnuta istinitim događajima iz njihovih života. Film je nominiran za glavnu nagradu žirija na Sundance Film Festivalu 2018. gdje je premijerno i prikazan.

Ema
Čuveni čileanski redatelj Pablo Larraín (Jackie, Neruda, Toni Manero) na zagrebačka se platna vraća turbulentnom meditacijom o ljudskom tijelu, plesu i majčinstvu. U središtu radnje neukrotiva je i intrigantna plesačica Ema čiji se brak s koreografom Gastónom (Gael García Bernal) raspada kada nakon potresnog incidenta odluče vratiti posvojenog sina Pola. Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj. Glazbu je skladao poznati elektronički glazbenik Nicolas Jaar (Dheepan, 2015.). Film je u Veneciji osvojio nagradu UNIMED.

Ulaz je besplatan, a aktivnost je dio projekta Gradimo Dom zajedno kojeg je sufinancirala Europska Unija kroz Europski socijalni fond.