Zadarski GEN za umjetničku scenu

08_04_2013 / 09:27h  |  Autor: KMaja
Zadarski GEN za umjetničku scenu

- Okupljamo individualce koji se bave svim onim aktivnostima koje današnji klinci rade doma za računalom - objašnjava inicijator Generating A Generation v2.0 te otkriva što je GEN fest koji će sigurno biti zanimljiv neafirmiranim umjetnicima.

Iz Zadra stiže zanimljiva ideja za aktiviranje umjetničke scene i promoviranje umjetnika. Generating A Generation v2.0 (GEN) kreativna je art platforma koja podupire kreativni životni stil, pokrenuta na inicijativu Ivana Dragišića sa kojim smo popričali i saznali, između ostaloga, što se krije iza naziva GEN fest, koji će sigurno biti jako zanimljiv neafirmiranim umjetnicima.

– Okupljamo individualce koji se bave svim onim aktivnostima koje današnji klinci rade doma za računalom – pisanje, sviranje, DJ-ing i tako dalje – a GENom ih kroz razne aktivnosti želimo izvući van i pomoći u usmjeravanju njihovih talenata. Za sada ima najviše aktivnosti vezanih uz fotografiju, od modelinga do izrade videa, a kako se projekt bude dalje razvijao tako ćemo se lakše fokusirati na određene grane umjetnosti, ovisno o interesima pojedinaca koji se budu pridruživali projektu – objašnjava Ivan.

Cilj projekta je, dodaje, usmjeravati talentirane individualce te podupirati njihov talent kako se ne bi izgubio u moru današnje hiperprodukcije. Do sada se uključilo tridesetak domaćih i stranih mladih umjetnika – fotografi, glazbenici, ilustratori, pisci…

Financiraju se sami, iz čega je nastala ideja za GEN Festival, pilot projekt koji će, vjeruje, pokazati ima li nade za kolektivni trud pojedinaca željnih zabave i učenja kroz zabavu. – Ako GEN Fest uspije, možda se nađemo i na radaru kojeg ulagača, a u tom slučaju bi GEN postao platforma za zapošljavanje umjetnika – najavljuje Ivan.

– Na ideju za festival smo došli impulzivno, htjeli smo na neki način GEN približiti ekipi. Party kao party je uvijek dobra ideja i ostavlja najbolje impresije kod ljudi, te se najbrže širi glas. Zato i koristim fotografiju kao prvi medij jer jako brzo ostavlja utisak na ljude. Za sada nam se javilo par ljudi iz udruga mladih te gradska ekipa koja je uvijek za akciju – kaže Ivan.

Kreiraj i konzumiraj GEN Fest

GEN Fest kolektivni je trud individualaca u čijem nastajanju sudjeluju izvođači i publika, koja se može uključiti donacijama, pomoći pri organizaciji, posuđivanjem opreme itd. Lokacija festivala se još traži (svakako u okolici Zadra), a na festivalu se planira održavanje raznih radionica te nekoliko pozornica uz glazbu različitih žanrova. Pozivaju se svi zainteresirani bendovi, da pošalju link do svojih pjesama na [email protected]. Na istu se adresu mogu javiti zainteresirani DJ-evi sa linkom do svojih mixeva, kao i potencijalni donatori (publika).

Pratite priču GENovaca

Pod motom Dreams? Join us., GENovci su do sada ostvarili par manjih projekata - Freeze-day, Post a smile akcije te GEN Girls. Cijelu priču možete pratiti na facebook stranici ili na linkovima: ge-n.ws i nstvmedia.com.