Za filmofile nema ljetne pauze

30_06_2014 / 11:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Kinoteka Zlatna vrata
Za filmofile nema ljetne pauze

Vrata kinoteke Zlatna vrata i u srpnju su otvorena ljubiteljima filmova. U sklopu programa Ljetna kinoteka Splićani će moći pogledati hit Mosor živi vječno i niz drugih projekcija.

Vrata kinoteke Zlatna vrata i u srpnju su otvorena ljubiteljima filmova! U sklopu programa Ljetna kinoteka Splićani će već prvoga dana srpnja u 19 sati imati priliku pogledati film Leona Rizmaula Mosor živi vječno, koji je, s dvije rasprodane projekcije, bio pravi hit Festivala mediteranskog filma Split. Film o poznatom sportašu i novinaru na programu je i 16. 07. u 19 sati, a istoga dana u 20.15 će biti prikazan film Ilija Okrugić - Domovino slatko milovanje (Stipe Ercegović), prvi u serijalu dokumentarno-igranih filmova Znameniti Hrvati Vojvodine i Srbije.

Ostali filmovi u Ljetnoj će kinoteci biti prikazani u 20 sati.
U programu će se tako do sredine mjeseca prikazati Oproštaj (Dan Oki), Sjećanja na ubojstvo (Joon-ho Bong), Piran-Pirano (Goran Vojnović),Pričaj s njom (Pedro Almodóvar), Moj najbolji neprijatelj (Wolfgang Murnberger), Partneri (Frédéric Mermoud), Piazza Fontana: Zavjera u Italiji (Marco Tullio Giordana), Banda iz Ossa (André van Duren), Najljepša je zemlja moja (Michaela Kezele), Lov (Thomas Vinterberg) te Poza djeteta (Calin Peter Netzer).

Raspored projekcija portražite u kalendaru događanja.