Youthpass i Eurodesk nagrađuju

14_11_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplas.com/ Alexis Brown
Youthpass i Eurodesk nagrađuju

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mreža Eurodesk nagrađuju. Opiši svoje Youthpass iskustvo kroz kratak tekst ili video te osvoji kupon za boravak u hostelima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza u Hrvatskoj u iznosu od 1.000 kuna. Rok za prijavu je 20. studenog.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i mreža Eurodesk objavili su natječaj za sudionike projekata Erasmus+ programa i njegovih prethodnika u području mladih pod nazivom „Moje Youthpass iskustvo”.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi u dobi 13 – 30 godina koji su sudjelovali u projektima Erasmus+ programa i njegovih prethodnika financiranih od strane Agencije za mobilnost i programe EU te koji su upoznali Youthpass proces i na kraju sudjelovanja u projektu im je izdana Youthpass potvrda. Prijava neće biti prihvaćena ako sudioniku po završetku projekta nije izdana Youthpass potvrda.

Prijave su individualne, ali broj prijava nije ograničen. Prijavitelji mogu ispričati više svojih iskustava u primjeni Youthpassa u različitim životnim situacijama.
Za prijavu je potrebno priložiti kratki pisani ili video uradak o primjeni Youthpass potvrde te osobne kontakte sudionika. Uradak može biti na hrvatskom ili na engleskom jeziku. Pisani uradak treba sadržavati najmanje 1000 znakova teksta s razmacima, a video uradak treba biti duljine do jedne minute.

Prijedlozi za teme uradaka su:
• Kako mi je Youthpass pomogao u profesionalnom razvoju? Na koji je način Youthpass proces te potvrda dobivena sudjelovanjem u projektima iz područja mladih povećavala moju zapošljivost/napredovanje na trenutnom radnom mjestu?
• Na koji način je Youthpass proces pridonio mom osobnom razvoju te unaprijedio moje vještine i kompetencije?
• Na koji način je Youthpass pridonio mom daljnjem obrazovanju? Kako sam ga iskoristio/la prilikom upisa na željeni fakultet?
• Što bi izdvojio/la kao poseban doprinos Youthpass procesa u mom osobnom i profesionalnom razvoju?

Ovo su samo prijedlozi. Radovi o drugim temama su također dobrodošli.

Na natječaju će se izabrati pet najljepših priča primjene Youthpassa iz bilo kojeg segmenta svakodnevnog života, rada ili daljnjeg obrazovanja i usavršavanja. Pobjednik/ica će ostvariti pravo na boravak u hostelima Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza u Republici Hrvatskoj u iznosu od 1.000,00 kuna u toku godine dana. Dodjela nagrade obavit će se u sklopu godišnje tematske konferencije 28. studenog 2017. u Zagrebu. Ostale 4 nagrade u vidu iskaznice za mlade Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza te promotivnih materijala, bit će dostavljene prijaviteljima rangiranima od 2. do 5. mjesta na njihove kućne adrese.

Rok za prijavu: 20. studenoga 2017. godine.

Više informacija o natječaju na stranicama AMPEU.