Europski youth workeri uče u Zoni

23_04_2015 / 10:38h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Europski youth workeri uče u Zoni

U Info zoni je počela međunarodna edukacija u kojoj sudjeluje 20 mladih i osoba koje rade s mladima iz Hrvatske, Italije, Rumunjske, Španjolske i Norveške. Sudionici će razmijeniti iskustva, s naglaskom na rad s mladima u izradi USE-IT mape.

U ponedjeljak je u Info zoni počela sedmodnevna međunarodna edukacija u kojoj sudjeluje 20 mladih i osoba koje rade s mladima (youth workera) iz Hrvatske, Italije, Rumunjske, Španjolske i Norveške.

Sudionici će razmijeniti iskustva, s naglaskom na rad s mladima u izradi USE-IT mapa te će upoznavati i istraživati Split i promišljati o mogućnostima uključivanja mladih u kreiranje sadržaja i načinima prezentacije.

USE-IT mape informativne su, zabavne, besplatne, nekomercijalne i u svemu originalne mape koje izrađuju volonteri da bi vršnjacima iz drugih gradova pomogli doživjeti grad iz perspektive koju ne nude turistički vodiči, nego lokalci te da bi što lakše naučili ponašati se kao domaćini - usvojili posebitosti, običaje i navike lokalnog stanovništva. U USE-IT mreži trenutno je više od 40 europskih gradova koji imaju svoju USE-IT mapu, a njihov broj i dalje raste. Prvo izdanje splitske USE-IT mape distribuirano je za više od 60 tisuća mladih - u nekoliko europskih gradova USE-IT mreže i izvan nje, no većim dijelom na lokacijama u Splitu. Više od 16 tisuća mapa podijeljeno je samo za vrijeme festivala Ultra Europe.

Edukacija se održava u sklopu projekta P.U.L.S.E. - Produce, Use, Learn, Share and Experience koji provodi Info zona u suradnji s Associazione di Promozione Sociale EUTOPIA, Asociatia Centrul pentru Resurse Civice, Barne- og ungdomsorganisasjonene i Oslo i Consejo de la Juventud Comarcal de Calahorra te je financiran sredstvima Europske unije putem programa Erasmus+.