xSTatic ipak ide!

29_03_2013 / 16:52h
xSTatic ipak ide!

xSTatic ove godine ipak ide u punom međunarodnom profilu, jedino može biti upitan broj izvođača i sudionika – objavili su organizatori na svom webu!

xSTatic ove godine ipak ide u punom međunarodnom profilu, jedino može biti upitan broj izvođača i sudionika – objavili su organizatori na svom webu! - Iako još uvijek nismo primili službenu vijest, iz Ureda za kulturu Grada Splita su nas telefonskim putem obavijestili da nam je Grad odlučio dodijeliti 40 tisuća kuna financijske potpore za organizaciju festivala. O programu, lokaciji, line-upu i terminu festivala (postoji realna mogućnost da datum održavanja prebacimo za kraj kolovoza) ćemo obavijestiti na vrijeme – stoji u objavi.

Podsjetimo, nakon što se u gotovo 3 milijuna kuna teškom proračunu javnih potreba u kulturi Grada Splita nije našlo mjesta za sufinanciranje petog izdanja Međunarodnog festivala street-art kulture i ekstremnog sporta xSTatic, organizatori su odlučili otkazati sva ovogodišnja događanja te su se javnosti obratili oštrim otvorenim pismom. Nakon više od tjedan dana pritisaka, Grad je odlučio popraviti štetu, no teško da će i sada svi biti zadovoljni pa je okrugli stol najavljen za četvrtak u Info zoni pravo mjesto za dugoročno i kvalitetno rješavanje problema s kojima se u Splitu susreću mladi kreativci.