Sveučilište je za - vrlo dobar

03_07_2012 / 13:16h
Sveučilište je za - vrlo dobar

Senat splitskog Sveučilišta objavio je rezultate ankete o kvaliteti nastave i radu nastavnika koja je provedena u zimskom semestru.

Senat splitskog Sveučilišta objavio je rezultate ankete o kvaliteti nastave i radu nastavnika koja je provedena u zimskom semestru. Studenti su nastavnike na splitskom Sveučilištu ocijenili s 4,3. Na pitanja vezana uz procjenu kvalitete nastave studenti su profesorima dodijelili su 4,2, a kvaliteta nastavnika dobila je ocjenu 4,4.

Analizom uspješnosti studiranja od akademske godine 2008./2009. do 2010./2011. utvrđeno je da su najuspješniji Medicinski fakultet, Umjetnička akademija i Sveučilišni odjel za studije mora.

Senat Sveučilišta je na zadnjoj sjednici potvrdio izbor prof. dr. sc. Alena Harapina za dekana Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, dr. sc. Ade Matokovića za pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu te dr. sc. Svjetlane Krstulović Šifner za pročelnicu Sveučilišnog odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu.

Senat je donio i odluku o potvrdi izbora u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Dijani Jakovac-Lozić s Pravnog fakulteta i dr. sc. Mariju Pečariću s Ekonomskog fakulteta. Iz Sveučilišta su poručili da su čelnici sastavnica zabrani za mandatno razdoblje akademske godine 2012./2013. i 2013./2014.

Katoličko-bogoslovni fakultet dobio je suglasnost za raspisivanje natječaja za upis studenata u I. godinu poslijediplomskog sveučilišnog studija Kršćanstvo i suvremena kultura i Povijest teologije i kršćanskih institucija, a donesena je i odluka o osnivanju preddiplomskog i diplomskog studija Puhačkih instrumenata na Umjetničkoj akademiji, smjer: Saksofon.