Vukovar i Split u Kinoteci

03_09_2014 / 23:48h  |  Autor: I.Z.
Vukovar i Split u Kinoteci

Nakon ljetne pauze, vrata Kinoteke Zlatna vrata ponovno su otvorena za gledatelje. Program u rujnu tradicionalno će obilježiti festivali – Vukovar Film Festival te Split Film Festival.

 Nakon ljetne pauze, vrata Kinoteke Zlatna vrata ponovno su otvorena za gledatelje. Program u rujnu tradicionalno će obilježiti festivali – Vukovar Film Festival te Split Film Festival.

Ciklus filmova ususret izboru iz programa nedavno završenog osmog Vukovar Film Festivala otvorit će Poza djeteta (Călin Peter Netzer) u četvrtak, 4. rujna, a niz će u petak nastaviti Policijski pridjev (Corneliu Porumboiu) te Med (Semih Kaplanoglu) u subotu.

U utorak, 09. rujna, prikazat će se film Koncert (Radu Mihaileanu), u srijedu Barbara (Christian Petzold), četvrtak 4 mjeseca, 3 tjedna i 2 dana (Cristian Mungiu), a ciklus će u petak zatvoriti film Pustolovi (Bela Paczolay).

Već sljedećeg dana, u subotu 12. rujna, kreće program Split Film Festivala, Međunarodnog festivala novog filma, čiji će se dio programa održavati u Kinoteci do subote, 20. rujna.

Slijedi pauza do četvrtka, 25.09., kada kreće izbor filmova s 8. Vukovar film festivala sa filmom Čuda (Alice Rohrwacher). Program u petak nastavlja film Diplomacija (Volker Schlöndorff) te Dvojnik (Richard Ayoade) u subotu.

U ponedjeljak će biti prikazan intrigantni dokumentarac Andreasa Pichlera o posljedicama kruzera i masovnog turizma – Venecijanski sindrom, a posljednji dan rujna rezerviran je za film Bijeli Bog (Kornél Mundruczó) s ovogodišnjeg Vukovar film festivala.

Sve projekcije počinju u 20.00 sati a cijena ulaznice iznosi 15 kuna.