Volontiraj u Južnoj Americi

08_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com
Volontiraj u Južnoj Americi

Udruga IKS traži 4 mladih osoba koje bi provele od 3 do 5 mjeseci u Južnoj Americi u sklopu projekta Age of Migration. Početak volontiranja je travanj ili svibanj.

Udruga IKS u potrazi je za 4 mlade osobe iz Hrvatske koje bi se odvažile na iskustvo volontiranja u Južnoj Americi u sklopu projekta Age of Migration od travnja ili svibnja 2022. godine. U ponudi su mobilnost u Urugvaju na 5 mjeseci i mobilnost u Kolumbiji na 3 mjeseca.

Traže se 2 mlade osobe koje bi provele 5 mjeseci u Urugvaju, u gradu Paysandú. Kroz projekt volonteri će se upoznati sa situacijom migranata u tom gradu. Volonteri će odrađivati zadatke poput kontaktiranja mladih ljudi i njihovih obitelji u lokalnim zajednicama, razvijanja anketa, intervjua i video sadržaja vezanih uz njihova životna iskustva, predlaganja i organiziranja aktivnosti za mlade te pomaganja pri vođenju društvenih mreža organizacije u kojoj će volontirati.

Druga mogućnost je volonterska mobilnost u Kolumbiji. Traže se 2 mlade osobe koje bi provele 3 mjeseca u gradu Cali. Ako znaš bar osnove španjolskog jezika, ovo je prilika za tebe. Volonteri će pomagati u podizanju svijesti o pitanjima migracija, izravno raditi s marginaliziranim skupinama ljudi, susretati se i razgovarati s mladima i odraslima u društvenim prostorima, promovirati društvene organizacije te pomagati u organiziranju i provođenju umjetničkih, plesnih, kazališnih, spisateljskih i slikarskih aktivnosti.

Svi troškovi pripreme, putovanja, smještaja, života, džeparac i zdravstveno osiguranje pokriveni su kroz ERASMUS+.

Za više informacija javi se na [email protected].