15. Dani volonterskog rada

17_05_2012 / 08:18h
15. Dani volonterskog rada

Tradicionalni Dani volonterskog rada u organizaciji udruge MI petnaesti će put okupiti organizatore volontiranja i same volontera te sve one koji doprinose aktivizmu u zajednici.

Tradicionalni Dani volonterskog rada u organizaciji udruge MI petnaesti će put okupiti organizatore volontiranja i same volontera te sve one koji doprinose aktivizmu u zajednici. Konferencijski dio programa održat će se u petak (18.05.) od 17 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića, a udruge će se i ove godine predstavljati na štandovima u Đardinu idućeg prijepodneva.

Tema okruglog stola je Volontiranje u 2012. godini međugeneracijske solidarnosti i aktivnog starenja. Grozdana Ribičić iz Gradske knjižnice Marka Marulića navest će neke primjere dobre prakse, Rada Mužinić, Mi centar za pomoć i njegu, prezentirat će temu Aktivne u trećoj životnoj dobi, a Zoran Erceg iz Foto kluba Fotoakademija i Đordana Barbarić iz Udruge Most govorit će o građanskoj inicijativi u kriznoj situaciji.

Mladena Nakić Perko iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavit će volontiranje mladih kao put prema većoj zapošljivosti i integraciji u društvo. U prezentacijskom dijelu Nevenka Mardešić iz Udruge Help predstavit će EVS -Europsku volontersku službu. Sudionici će imati priliku naučiti i što je to Volonturizam - Turizam koji doprinosi održivosti lokalne zajednice te kakvo je to obiteljsko volontiranje.

Zahvaljujući Zajednici tehničke kulture i Hrvatskom foto savezu svi prisutni imat će priliku razgledati Izložbu fotografija volonterskih aktivnosti nastalih u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira.