Na volontersku praksu uz AIESEC

19_11_2014 / 18:08h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: AIESEC
Na volontersku praksu uz AIESEC

Jedna od mogućnosti koje AIESEC pruža mladim ljudima jest odlazak na međunarodnu razmjenu, a u sklopu toga razvojnu ili volontersku praksu - prijave su u tijeku.

AIESEC je najveća svjetska studentska organizacija koja djeluje u 124 zemlje, te broji više od 86 000 članova. Jedna od mogućnosti koje pruža mladim ljudima jest odlazak na međunarodnu razmjenu, a u sklopu toga razvojnu ili volontersku praksu.

Lokalni odbor AIESEC-a u Splitu trenutno radi na odlaznoj razmjeni. Razvojna ili volonterska praksa traje 6-8 tjedana. Pruža mnoge mogućnosti studentima, a neke su od njih razvijanje govornih i prezentacijskih vještina, podizanje svijesti o međukulturalnosti, upoznavanje s ostalim dijelovima svijeta, upoznavanje običaja ljudi, razvijanje sposobnosti da osobe djeluju kao individue i u grupama, te priprema za budući posao. Poslovi koji se mogu raditi na volonterskoj praksi jesu: rad na projektima, predavanje stranih jezika, rad sa socijalno ugroženim grupama ljudi, edukacija djece, organizacija tribina/događaja/konferencija, rad u sportskim kampovima te mnogi drugi.

Prijave se vrše na linku, nakon čega se sve mogućnosti za praksu mogu vidjeti na idućem linku.