Volonteri udružili snage

22_05_2014 / 12:42h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Volontiram Hrvatska, Fb
Volonteri udružili snage

U ovogodišnju kampanju Hrvatska volontira uključilo se 220 organizacija, institucija i udruga koje su osmislile i prijavile više od 290 volonterskih aktivnosti na razini Hrvatske. U Splitu će se kampanja obilježiti i u sklopu Dana volonterskog rada.

 Budući da se ovogodišnja manifestacija Hrvatska volontira, koja se održava od 19. do 24. svibnjaodvija u svjetlu poplava koje su pogodile Hrvatsku i susjedne zemlje, volonterski centri poduzimaju i aktivnosti koje dodatno podržavaju solidarnost građana.

U ovogodišnju kampanju Hrvatska volontira uključilo se 220 organizacija, institucija i udruga koje su osmislile i prijavile više od 290 volonterskih aktivnosti na razini cijele Hrvatske.
U 4 dalmatinske županije u tjednu kampanje održat će se više od 30 različitih volonterskih akcija. Između ostalog će se organizirati sajam Mladi za mlade u Zadru, uređivat će se okoliš u Kaštelima i Zadru, uređivat će se i školsko dvorište u Sinju, obnavljat će se stari suhozidi u Murteru i još mnogo toga.

Posljednja dva dana kampanje poklapaju se sa 17. Danima volonterskog rada u Splitu, koji će se obilježiti okruglim stolom na temu Iskustva i izazovi u razvoju volonterstva, 23. svibnja u 17 sati u Gradskoj knjižnici Marko Marulić. Idućeg dana u 10 i 30 sati, u Đardinu će se predstavljati rad organizacija civilnog društva i humanitarna akcija Udruge za udrugu, a prikupljena sredstva dodijelit će se Ligi za prevenciju ovisnosti.