Voda kao političko pitanje

02_05_2015 / 02:10h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Martina Vuković, arhiv
Voda kao političko pitanje

Drava Art Biennale poziva umjetnike do 35 godina starosti da se prijave sa radovima na temu "voda kao političko pitanje". Rok za prijavu je 31. svibnja.

Drava Art Biennale (DAB) poziva umjetnike do 35 godina starosti da se prijave sa najviše dva rada u tehnici, disciplini, mediju ili načinu izraza po izboru, na temu: voda kao političko pitanje – privatizacija vode i voda kao zajedničko dobro.

Rijeka Drava, osim što je dio UNESCO-va Rezervata biosfere može biti i povod za umjetničke reakcije i intervencije.

Prijavi je potrebno priložiti: CV, fotografije / video / nacrt rada, kratku izjavu / obrazloženje o radu i opis rada, materijal, dimenzije i prostornu dispoziciju, te kontakt.

Prijave dostaviti e-mailom ili na adresu:
Muzej grada Koprivnice (Helena Kušenić),
Trg dr. Leandera Brozovića 1,
48 000 Koprivnica.

Kontakt:
Helena Kušenić, kustosica
[email protected]
+385 99 306 8713

Izabrani radovi bit će izloženi na skupnoj izložbi u Galeriji Koprivnica i na lokacijama uz rijeku Dravu, te u prostoru Centra za suvremenu umjetnost u Celju (Slovenija).

Radove će odabrati peteročlani kustoski tim: Maja Hodošček, Ana Kovačić, Helena Kušenić, Tanja Špoljar, Maša Zamljačanec i Vanja Žanko.

Rok za prijavu je 31. svibnja 2015.



DAB je nastavak projekta Muzeja grada Koprivnice započetog 2003. godine, koji 2013. poprima bijenalni karakter. Dugoročni plan DAB-a jest baviti se temom zaštite okoliša, ekosustava i vode kao političke kategorije i poticati interdisciplinarnost kroz suradnju umjetnika, kustosa, aktivista, znanstvenika i drugih stručnjaka te lokalne zajednice.