Više od 50 sati programa u Zoni!

29_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Više od 50 sati programa u Zoni!

Program Kluba Zona u travnju obilježit će kreativnost, druženje, osnaživanje mentalnog zdravlja, promocija mladih autora, diskusija o stanovanje mladih te doprinos sudjelovanju mladih u odlučivanju. Više od 50 sati kvalitetnog besplatnog programa za mlade!

Program Kluba Zona u travnju obilježit će kreativnost, druženje, osnaživanje mentalnog zdravlja, promocija mladih autora, diskusija o stanovanje mladih te doprinos sudjelovanju mladih u odlučivanju. Više od 50 sati kvalitetnog besplatnog programa za mlade!

KLUB ZONA U TRAVNJU

Kreativni petak: Mala šivana čudovišta / petak, 1.4. / 18:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom / 20:00 - 00:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Gubici / ponedjeljak, 4.4. / 17:00
Kreativni petak: Uskršnji ukrasi / petak, 8.4. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Društvene mreže / ponedjeljak, 11.4. / 17:00
Književna čajanka: Poljubac prije smrti (Ira Levin) / ponedjeljak, 11.4. / 20:00
Izložba Mije Minigo - otvorenje / srijeda, 13.4. / 19:00
Kreativni petak: Uskršnji ukras / petak, 15.4. / 18:00
Mala škola mentalnog zdravlja: Depresivnost / ponedjeljak, 18.4. / 17:00
Kreativni petak: Izrada pitarića i sadnja / petak, 22.4. / 18:00
Šahovsko popodne / subota, 23.4. / 17:00 - 20:00
Split grad za mlade: Kako djelovati kroz Savjet mladih? / utorak, 26.4. / 17:00
Kava sa Savjetom mladih: Stanovanje mladih / četvrtak, 28.4. / 18:00
Kreativni petak: Zajednički crtež / petak, 29.4. / 18:00

Sudjelovanje je besplatno, a rezervacija mjesta je putem prijavnice na klubzona.net.

Petkom u 18 sati nastavlja se Kreativni petak - niz jednodnevnih kreativnih radionica koje su prvenstveno povod za druženje. Osim kreativnog zadataka, kave, čaja i dobrog društva, osiguran je i sav potreban pribor i materijal. U travnju su povodi za druženje redom - mala šivana čudovišta, dva puta za redom uskršnji ukrasi, zatim izrada pitara i sađenje biljaka te na kraju mjeseca zajednički crtež.

Svake subote, od 20 sati do ponoći, održavaju se Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat!. Na druženje uz društvene igre igrači mogu donijeti svoju igru ili besplatno posuditi i naučiti igrati novu igru iz ponude koju osigurava Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST.

U ožujku je u Klubu Zona Društvo psihologa u Splitu započelo održavanje besplatnih trosatnih radionica u ciklusu Mala škola mentalnog zdravlja, a u travnju će se ciklus nastaviti u Razredu u Domu mladih. Radionice će se održavati ponedjeljkom, od 17 do 20 sati. Psihologinja Doris Veronika će 4. travnja na radionici Kako se nositi s gubicima sudionicima osvijestiti koje sve gubitke doživljavaju, od gubitka bliskih osoba do gubitka ideja, snova i vjerovanja, te otkriti najbolje metode nošenja s gubitcima. Tjedan dana kasnije, 11. travnja, na radionici Kako na nas djeluju društvene mreže psihologinje Suzana Žužul i Lara Buljan Gudelj govorit će o utjecaj društvenih mreža na samopouzdanje i sliku o sebi te o prepoznavanju stresova uzrokovanih korištenjem društvenih mreža, strahom od propuštanja i preopterećenosti komunikacijom. Kako prepoznati simptome depresivnosti i kada normalna tuga prelazi u patološku te koje su najbolje metode nošenja s depresivnosti može se naučiti na radionici Kako prepoznati i prebroditi depresivnost koju će 18. travnja voditi psihologinja Nada Pleić.

Književne čajanke ponedjeljkom, druženja uz čaj i razgovore o pročitanim knjigama, nisu opterećena dinamikom pa sudionici sami biraju naslove i određuju koji ponedjeljak će biti dan njihovog susreta. Rado za stol primaju sve koji su spremni za nove književne spoznaje, bez obzira na znanje o književnoj kritici. Tema druženja koje će se održati 11. travnja u 20 sati je krimić Poljubac prije smrti (Ira Levin).

Sedmi ciklus izložbi autora mlađe generacije Mladi izlažu otvorit će izložba radova Mije Minigo, mlade akademske slikarice. Radovi su dio njenog diplomskog rada i inspirirani dvojbenim stavovima o turizmu. U srijedu, 13. travnja, u 19 sati, u programu otvaranja, publici će se obratiti kustosica izložbe Tina Vukasović Đaković, a na trgu će se održati i glazbeni program.

Zbog obaveza ŠK Student u šahovskoj ligi, subotnja Šahovska popodneva nastavlja tek 23. travnja. Suparnici za šahovske mečeve i sugovornici za šahovske analize i diskusije u Klubu Zona ponovno su svako dva tjedna, od 17 do 20 sati.

Split grad za mlade: Kako djelovati kroz Savjet mladih? naziv je edukacije koja će se održati u utorak, 26. travnja, u 17 sati. Na trosatnoj radionici zainteresirani mladi mogu naučiti kako utjecati na odluke koje se tiču kvalitete života mladih. Informirat će se o Savjetu mladih i upoznat će se sa različitim razinama sudjelovanja mladih u donošenju odluka. Osvijestit će da se politikom bave i oni koji nisu angažirani u nekoj političkoj stranci te naučit osnovne pojmove iz područja politika za mlade.

Novi četvrti četvrtak u mjesecu u 18 sati donosni šestu Kavu sa Savjetom mladih. Ovog puta, članovi Savjeta mladih Grada Splita sa zainteresiranima će razmijeniti stavove i informacije o problemu stanovanja mladih u Splitu. Ugostit će i relevantne sugovornike koji će ponuditi i potencijalna rješenja problema.

Sudjelovanje na svim događanjima je besplatno, a više informacija i prijavnica za rezervaciju mjesta su na klubzona.net.