Virtualna smotra za maturante

10_01_2018  |  Autor: I.Z./ unist.hr  |  Foto: unist.hr
Virtualna smotra za maturante

Sveučilište u Splitu je danas, 10. siječnja, predstavilo virtualnu smotru za maturante pomoću koje online putem mogu pronaći sve informacije o Sveučilištu na jednom mjestu.

Sveučilište u Splitu je danas, 10. siječnja, u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ predstavilo virtualnu smotru za maturante pomoću koje online putem mogu pronaći informacije o svim sastavnicama sveučilišta, svakom pojedinačnom studijskom programu i ostalim sadržajima koji su dostupni budućim studentima.

Virtualna smotra nalazi se na centralnoj mrežnoj stranici smotra.unist.hr koja je nastala u okviru studentskog projekta financiranog iz natječajnih sredstava ostvarenih iz upisnina studenata. Projekt su predstavili prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, idejni začetnik i koordinator Ivan Žižić, djelatnik Studentskog centra, i student Mateo Marušić, nositelj druge faze projekta.

Rektor je najavio i projekt virtualnih repeticija za maturante. Za početak bi se održavale repeticije iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika, a kasnije bi se dodali i ostali predmeti. Osim toga, namjerava se omogućiti i kvalitetniji sadržaj za rekreaciju studenata te kvalitetan prostor za studentski klub.

Ivan Žižić, idejni začetnik projekta, objasnio je kako su se vodili vizijom da maturant može, uz sve informacije koje su i dosad nuđene na klasičnoj smotri, prošetati iz svog doma klikom miša po predavaonicama, laboratorijima, menzama i osjetiti kako je to biti student Sveučilišta u Splitu.

Studenti su proveli anketu među 500 potencijalnih brucoša koja je pokazala da je ovako nešto potrebno.

"Kad sam bio pred odlukom što upisati, nisam bio u mogućnosti doći na smotru u Split jer sam morao, obzirom da sam rodom iz Hercegovine, izostati dva dana iz škole. Zato mislim da je ideja centralnog weba s multimedijalnim sadržajem upravo ono što može pomoći maturantima pri odabiru studijskog programa" – rekao je Mateo Marušić, nositelj II. faze projekta. Mateo je ujedno i glavni glumac novog promotivnog filma Sveučilišta u Splitu koji nosi glavnu poruku u riječima rektora - „Recite da splitskom sveučilištu i nećete pogriješiti.“