Glazba, sport i književnost

14_09_2012 / 10:14h
Glazba, sport i književnost

U zraku je sve manje mirisa ljeta, a vremenske (ne)prilike definitivno će utjecati na planove ovog vikenda. Očekuje nas puno glazbe, poprilično sporta i malo književnosti...

U zraku je sve manje mirisa ljeta, a vremenske (ne)prilike definitivno će utjecati na planove ovog vikenda. Tako će u petak legendarna splitska punk-rock grupa Fon Biskich & Narodno Blago predvođena Marinkom Biškićem, rasplesati publiku na Rivi svojim poletnim pjesmama – samo ako im to dopusti kiša. Takvim problemima lakše će doskočiti koncert Čari klasične glazbe u Podrumima na kojem će nastupiti Nelli Manuilenko (sopranistica), Terezija Kusanović (mezzosopranistica) i Marijo Krnić (bas-bariton). Felver, Jake, Ivan Komlinović, Pero FH i Silvio Hrabar okupit će se na Summer reunionu u Hemingwayu, a želiš li mukte biti dio tog društva javi se sa imenom i prezimenom na [email protected] pa pričekaj odgovor. Šarenilu glazbene ponude svoje boje dat će i Sandi u Vanilli te Olja Karleuša u Imperiumu. Jedino neglazbeno događanje ovog petka je - Bookara u Info zoni na kojoj gostuje mladi katalonski pisac.

Dan splitskog sporta, koji se obilježava u spomen na otvaranje Mediteranskih igara 1979. godine, prvi put će na ulice, staze, bazene i terene izmamiti splitske sportaše. Od ranog jutra će se trčati triatlon po Marjanu, nešto kasnije plivati i skakati na poljudskim bazenima, veslati u Spinutu, jedriti u gradskoj luci te igrati ragbi i picigin na Bačama, a navečer će se održati i prigodan program na Rivi. U popodnevnim satima na Starom placu se igra ragbijaška utakmica klupskog Europskog Kupa Nada – Heidelberg, a navečer u Parku mladeži prvoligaška nogometna utakmica Split – Zadar.

Nakon Gorana Karana povodom Dana sporta na Rivi će nastupiti i Zdenka Kovačićek. U Split je konačno stigla i ljetna turneja Mjesnog odbora. U subotu će album prvijenac predstaviti na mjestu odakle su krenuli u osvajanje publike – u O'Hari!

Ovog vikenda kreće i Split Film Festival koji će ugostiti raznoliki festivalski program: dokumentarne, kratke i dugometražne filmove u rasponu od meditativnih do provokativnih.

Društvene mreže rezultirale su još jednom akcijom – u nedjelju ujutro sa Rive će krenuti Povorka mira kao počast nedavno ubijenoj djevojci na Marjanu i svim osobama kojima je život oduzet na sličan način.

Iskoristi vikend, a onda i tjedan – prati infozona.hr/kalendar ;)