Vikend: Od orgulja do Rozge

23_08_2012 / 23:39h
Vikend: Od orgulja do Rozge

Gotovo stotinu događanja predstojećeg vikenda već je upisano u naš kalendar, no ipak ćemo neka izdvojiti. Napravili smo i manje izmjene pa ćete i u pokretu jednostavnije planirati zadnji vikend kolovoza...

Dok se na Lastovu budu održavala posljednja dva dana festivala Lastovo otok glazbe, a u Šibeniku 15. Večeri dalmatinske šansone, ni druge pozornice neće mirovati... Gotovo stotinu događanja predstojećeg vikenda već je upisano u naš kalendar, no ipak ćemo izdvojiti neka koja se ističu u ponudi zadnjeg vikenda kolovoza.

U petak se u splitskoj katedrali održava koncert iz ciklusa Studenti glazbe u katedrali na kojem nastupaju orguljašice Josipa Leko i Ursa Vukman, obje studentice Muzičke akademije u Zagrebu. Tridesetak studenata ili netom završenih sveučilištaraca okupljenih u zboru Vox Animae ugostilo je kolege iz Žiline te će ovog vikenda imati dva zajednička nastupa – u petak u crkvi Sv. Dominika, a u subotu u Strožancu, u crkvi Gospe u Siti.

U sklopu Split Tribal Festa na Peristilu će u petak i subotu nastupiti preko četrdeset trbušnih plesačica, a završni party održat će se u nedjelju u O'Hari. Večer prije na Zenti će nastupiti Marijan Ban i Diktatori, dok na drugom kraju grada bude nastupala Jelena Rozga u Vanilla baru, a u solinskoj Gradini se bude održavao Rock In Solin sa pet žanrovski šarolikih domaćih demo bendova među kojima su najzvučnija imena Prevail i L'kok.

Tko bude žalio za Rozgom propuštenom u Vanilli, ima priliku za popravni u nedjelju na pučkoj fešti u Trilju. Kad smo kod nedjelje podsjetimo i na utakmicu Hajduk – Osijek na Poljudu.

Napravili smo manje izmjene na kalendaru događanja i sada je pregledniji kad mu pristupate sa svojih više ili manje pametnih mobitela pa ćete i u pokretu jednostavnije planirati svoj noćni život… Najveći, najbolji, najpotpuniji, najtočniji, najbrži, najsvaštanešto kalendar događanja klikajte na infozona.hr/kalendar.