Vikend: Od košarke do mode

30_03_2012 / 11:08h
Vikend: Od košarke do mode

Vjerojatno ste se dovoljno umorili da s radošću dočekate petak i opustite se uz neki sportski ili glazbeni program. Ponovno smo izdvojili događaje koje ste ovog tjedna najviše klikali razmišljajući o vikendu...

Trebali ste se već naviknuti na pozitivne i negativne vremenske promjene uzrokovane pomicanjem sata, a vjerojatno ste se i dovoljno umorili da s radošću dočekate petak i opustite se uz neki sportski ili glazbeni program. Proljeće je, siječanjska kriza je daleko iza nas, pa se kalendar događanja za vikend sve više puni zanimljivim opcijama. Ponovno smo izdvojili samo one koje ste ovog tjedna najviše klikali razmišljajući o vikendu.

Sportski događaj tjedna svakako je košarkaška utakmica Split - Jolly. Šibenčani u petak navečer dolaze na Gripe, nakon što su domaćini prošlog vikenda nadmoćno pobijedili Zadar, a u srijedu uspjeh ponovili i kod Zagreba u gostima te visoko podignuli ljestvicu očekivanja u Ligi za prvaka.

Bude li razloga za košarkaško slavlje postoji najmanje 18 opcija gdje ga začiniti glazbom po svom guštu. Zanimljiv program nudi se ispred zgrade Dalmacijavina u gradskoj luci - mladi splitski bendovi će svirkom pružiti podršku radnicima Dalmacijavina, a nastupit će Cha Jah Ton, D.O.P. , M.O.R.T. i Wizards of Stone Mountain. Podsjetimo, prije muziciranja na krovu zgrade će se otvoriti prigodna izložba. Jelena Rozga, sasvim je sigurno, napunit će Vanillu, a O'Hara nudi kombinaciju Vlada Divljan + Ljetno Kino. Nekadašnji frontmen novovalne grupe Idoli dijelit će pozornicu sa bendom kojeg ste već imali priliku upoznati na istoj lokaciji, a čiji repertoar čine obrada domaćih i stranih hitova od 50-ih do danas.

Kombinaciju jedne pozornice i dva glazbena imena u subotu nudi Quasimodo. Nakon duuuge stanke na scenu ponovno dolazi Gego kojem će društvo praviti domaći ska bend Justin's Johnson. Iste večeri povjerenje domaćim snagama dala je i O'Hara u kojoj će Little Sister u svojim verzijama oživjeti Tracy Chapman, Janis Joplin, Iggy pop...

Spomenimo i da je nedjeljno poslijepodne u O'Hari rezervirano za Modlni alter ego - projekt koji okuplja mlade dizajnere kroz druženje uz kavu i kolače. Ove godine izlažu Ana Bedalov (WTFart), Lana Stojićević (Illuplush), Chaindelier, Chicks on Chic, Pavica Dizajn, Cakes by Ana i Mi Monika+Ivana. Radnu temperaturu zvučnika održavat će DJ Halioz.