Vikend živih svirki

22_11_2012 / 02:58h
Vikend živih svirki

Svi koji negoduju kada vikend ne donese live svirke narednih bi dana trebali biti zadovolj(e)ni. A osim glazbe bit će tu i tribina, okrugli stol, predavanje, nogometna utakmice, fotografska izložba…

Svi koji negoduju kada vikend ne donese live svirke narednih bi dana trebali biti zadovolj(e)ni. Stvarno rijetki neće pronaći nešto po svom guštu. A osim glazbe bit će tu i tribina, okrugli stol, predavanje, nogometna utakmice, fotografska izložba…

Nakon četvrtka i Gužve u 16-ercu u Circusu, već u petak imamo lepezu od Ramones tribute benda Gabba Gabba u O'Hari, preko fuzije rocka, funka, popa i bluesa mladog sinjskog benda Nosači zvuka u Legends baru pa do Bombe u Plavoj kavi i istočnobalkanskih melosa Dade Polumente u Imperiumu.

Prije nego na sličan način nastavimo hvaliti subotu, spomenimo da je petak bogatiji za Quasimodo cabaret tj prvi stand up comedy show o muško-ženskim odnosima u Hrvatskoj - Štiklom u mozak, loptom u dupe.

U subotu će se u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika održati Večer francuske šansone. U košarkaškoj dvorani na Gripama koncert posvećen 50. obljetnici osnivanja Indexa okupit će desetak zvučnih glazbenih imena. Giuliano će tako sa Gripa žuriti na Bačvice jer će u Legends baru uz The Aliens zaplivati u u rock vodama. Neki novi klinci približit će Balaševića O'Hari, a sve popularniji riječki bend Quasarr nastupa u Quasimodu.

Ni nedjelja neće biti bez pjesme – najstarija splitska klapa, Klapa Filip Dević, u Hrvatskom narodnom kazalištu svečanim koncertom obilježava 50 godina rada. Iste večeri će Tereza Kesovija zapjevati u Villi Rosina.

Mogućnost da vikend ne prođe samo u zabavi nudi udruga Crometeo koja povodom 10 godina rada ove subote organizira prvo u nizu događanja – izložbu fotografija Meteorološki kontrasti 3 uz predavanja na Zvjezdanom selu Mosor. U večernjim satima ćete u Info zoni moći slušati i raspravljati na temu Biciklizam u Splitu, najavljeni su zanimljivi gosti koji će sigurno reći nešto novo :)

Još u petak možete saznati ulogu udruge Bijeli Krug u borbi protiv nasilja, ali i sudjelovati na okruglom stolu na temu Trgovanje ljudima i ljudska prava povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Ne zaboravite da je od srijede počeo XONTAKT kojeg ljubitelji plesa, istraživanja i eksperimenta sigurno neće propustiti.

Za još događanja provjerite infozona.hr/kalendar!