Vikend u znaku Ethnoambienta

16_07_2014 / 10:19h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Martina Vuković, arhiv
Vikend u znaku Ethnoambienta

Solinska Gradina i ove će godine ugostiti izvođače koji tradicionalnoj glazbi pristupaju netradicionalno - Griff, Kila, Greekadelia i Kries slušat će se ovog petka i subote.

Solinska će Gradina i ove godine ugostiti izvođače koji tradicionalnoj glazbi pristupaju na netradicionalan način – 18. i 19. srpnja održat će se sedamnaesti po redu Ethno ambient.

U petak će svoju čaroliju isplesti Griff , belgijski trojac koji svira gajde ali ne u kiltovima, a nakon njih, irsku folk glazbu zasvirati će Kíla, dugovječni irski bend, jedan od začetnika etno scene u svijetu.
Subota je rezervirana za poznata lica – na Gradini će ponovno zasvirati Kristi Stassinopoulou i Stathis Kalyviotis, te će pod zajedničkim imenom Greekadelia predstaviti spoj elektronike i grčke tradicionalne glazbe, a postav Ethnoambienta ne bi bila potpun bez Kriesa, koji najavljuju i nove pjesme, nastale u svibnju ove godine.

Karte po cijeni od 60 kuna možete nabaviti putem linka, ili u suvenirnici Zvonimir u Solinu, dok će na dan koncerta cijena biti 75 kuna. Koncerti oba dana započinju u 21 sat i traju do 23.30, taman da uhvatite posljenji autobus, ako nemate prijevoz.